ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκλογές 2023: Χλιαρό το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα απέναντι στον Μπέο

2 2

Ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση έχει φέρει στο προσκήνιο στο εσωτερικό των κομμμάτων τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στον Δήμο Βόλου. Ο Αχιλλέας Μπέος, από το 2020 ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, και το επαναλαμβάνει συχνά, οτι θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την ψήφο των πολιτών προκειμένου να παραμείνει άλλη μία τετραετία στο τιμόνι του Δήμου.

KEN 4

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” σε όσους έτρεφαν κρυφές ή και φανερές φιλοδοξίες να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, καθώς το 57% που έλαβε ο Αχιλλέας Μπέος μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο για οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο και αποτελεί αντικίνητρο για τους ενδιαφερόμενους.

«Όση κι αν είναι η φθορά της άσκησης εξουσίας, το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο, για να μπορέσει κάποιος να σταθεί απέναντί του στις εκλογές και να έχει τύχη» λένε συνεργάτες του σημερινού δημάρχου, που προεξοφλούν μεγάλη εκλογική νίκη, με ποσοστό υψηλότερο των εκλογών του 2019.

Με τον νέο εκλογικό νόμο η εκλογή δημάρχου θα γίνεται από τον πρώτο γύρο με δύο προϋποθέσεις:  Να συγκεντρώνει τουλάχιστον 40 % και η διαφορά να είναι τουλάχιστον 5 % από τον δεύτερο.

Αυτό κάνει πιο αδύναμες τις υποψηφιότητες που ακούγονταν μέχρι πρόσφατα, καθώς στόχος είναι να περάσουν στον δεύτερο γύρο και να αναμετρηθούν εκεί με τον Μπέο.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί σιγή ασυρμάτου. Κανείς δε γνωρίζει τις προθέσεις του κόμματος, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν οτι δε θα κατεβάσει κανέναν υποψήφιο, δίνοντας έτσι την σιωπηρή στήριξή της στον Αχιλλέα Μπέο. Στο γεγονός αυτό καταλήγουν, ύστερα και από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Νάνσυς Καπούλα και το συνδυασμού της, στις περασμένες εκλογές, που με δυσκολία κατάφερε να φτάσει στο 15,1%.

Στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί επίσης προβληματισμός, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφερόμενος για να μπει στην κούρσα, και να λάβει τη θέση του Απόστολου Παπαδούλη στα δημοτικά έδρανα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδούλης, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει την αυτοδιοικητική του διαδρομή, πάντως άνθρωποι από τον συνδυασμό του το θεωρούν σχεδόν απίθανο, παρότι είναι ο μοναδικός που κάνει ισχυρή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού είναι βέβαιο οτι θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο στην αρένα! «Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί οτι έχει λάβει το χρίσμα» λένε στο TheNewspaper.gr στελέχη της πλατείας Ελευθερίας, προεξοφλώντας οτι δε θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Ιάσονας Αποστολάκης, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα του 12,5%. Όμως, παρασκηνιακά εξετάζονται πολλά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αντίπαλον δέος στον σημερινό δήμαρχο. Το όνομα που ψιθυρίζεται πάντως τελευταία στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμη Τσάμη, χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημα καμία προσέγγιση.

Από το στρατόπεδο του ΚΚΕ, όλα δείχνουν οτι το “πράσινο φως” θα πάρει για άλλη μία θητεία ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης” Απόστολος Ριζόπουλος, αφού κρίνεται πετυχημένος και δραστήριος από τον Περισσό.

error: Content is protected !!