Υποχωρεί η Wall εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

2999892
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 17:15

KEN 1

Απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 465 μονάδες ή 1,5% στις 30.471 μονάδες. Ο S&P 500 πέφτει 61 μονάδες ή 1,6% στις 3.787 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 219 μονάδες ή 1,6% στις 13.406 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν με μικρές απώλειες την Τρίτη, με τον Dow Jones να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε ένα σερί πέντε διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων. Τη Δευτέρα, Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά.

Η μετοχή της Boeing υποχώρει περισσότερο από 4% καθώς η εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών στο δ΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, οι ζημιές διευρύνθηκαν σε περισσότερα από 11,9 δισ. Δολάρια, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν λίγο λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.

Οι επενδυτές της Microsoft χαιρέτισαν την χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας για αύξηση κερδών και εσόδων του τελευταίου τρίμηνου. Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης αυξήθηκαν κατά πάνω από 30% στα $15,5 δισ. Οι πωλήσεις παράλληλα ενισχύθηκαν 17% και ανήλθαν στα $43,1 δισ.

Από την πλευρά της η Advanced Micro Devices ανακοίνωσε για πρώτη φορά έσοδα πάνω από $3 δισ. σε ένα τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις της για το επόμενο διάστημα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις ανακοινώσεις της Federal Reserve μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της για το 2021. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην πολιτική της, ενώ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει πως η τράπεζα θα διατηρήσει την διευκολυντική στάση της νομισματικής πολιτικής μέχρι να πετύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Δεκέμβριο από τον Νοέμβριο, συμπληρώνοντας οκτή διαδοχικούς μήνες ανόδου. Αυτή ήταν ωστόσο η μικρότερη άνοδος από τον Αύγουστο.

Η μέτρηση έχασε πάντως τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal που έκαναν λόγο για άνοδο 0,8% τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!