Αλ. Μεϊκόπουλος: «Βουλιάζει» το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από τον όγκο εμβολιασμών και περιστατικών

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ 7
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα επιτρέψει τόσο την ομαλή λειτουργία των δύο εμβολιαστικών κέντρων, όσο και της δομής συνολικά με την επαρκή κάλυψη εφημεριών και εξυπηρέτησης όλων των περιστατικών, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

KENT728X100 1

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, εδώ και κάποιες μέρες ξεκίνησαν να λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή και κάθε μέρα εξυπηρετούν για τον εμβολιασμό τους πάνω από 100 άτομα! «Ήδη το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του, εξαιτίας του όγκου των καθημερινών εμβολιασμών και του φόρτου εργασίας, καθώς το ΚΥ μαζί με το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου «σηκώνουν» σήμερα το βάρος των εμβολιασμών για όλη τη Μαγνησία», σημείωσε εμφατικά.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, από τους 11 ιατρούς που διαθέτει το ΚΥ οι 4 απασχολούνται στα εμβολιαστικά κέντρα αδιάκοπα, ενώ οι υπόλοιποι 6 καλούνται να καλύψουν όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που προσέρχονται στο ΚΥ, τις εφημερίες και τις βάρδιες στα Περιφερειακά Ιατρεία που ανήκουν διοικητικά στο ΚΥ. Στα εμβολιαστικά κέντρα απασχολούνται και 6 νοσηλεύτριες οι οποίες εργάζονται σε δύο βάρδιες από τις 8:00 το πρωί, πολλές φορές και ως τις 10:00 το βράδυ για να εξυπηρετήσουν τον όγκο των εμβολιασμών.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτει τα εμβολιαστικά κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής εργάζεται έξι  ημέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας 2 εμβολιαστικές βάρδιες, χωρίς κανένα ρεπό», ανέφερε ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λειτουργήσει στο ΚΥ Αργαλαστής και τρίτο εμβολιαστικό κέντρο, με το προσωπικό ωστόσο να διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο να στηριχθεί, καθώς ήδη υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΥ με περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να συνεχίσει η λειτουργία των δύο εμβολιαστικών κέντρων.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το αν και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα στη Μαγνησία, ρωτώντας ευθέως τον αρμόδιο Υπουργό αν αυτό πρόκειται να γίνει, πότε και ποια θα είναι αυτά, ώστε να αποσυμφορηθούν από τον  μεγάλο εμβολιαστικό όγκο το Νοσοκομείο Βόλου και το ΚΥ Αργαλαστής και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες της Μαγνησίας.

error: Content is protected !!