ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η 1η αδειοδοτημένη τράπεζα οικογενειακής φύλαξης βλαστικών κυττάρων ομφαλικού αίματος στην Ελλάδα

science01

«Πράσινο φως» άναψε το Υπουργείο Υγείας στην απομόνωση και κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάτων από ομφαλικό αίμα. Η Omnigen A.E είναι η πρώτη εταιρεία που ήταν έτοιμη και μπήκε στον χώρο, έχοντας όλα τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής μίας πρωτοποριακής μεθόδου.

KEN 728X100

Στο TheNewspaper.gr μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Νοταράς.


Κύριε Νοταρά, ποια είναι η κύρια δραστηριότητα της Omnigen Α.Ε.;
Η Δραστηριότητά μας είναι ο έλεγχος, η επεξεργασία, η αποθήκευση και η διανομή Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος. Η Omnigen είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας για αυτή τη δραστηριότητα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους γονείς που επιλέγουν την εταιρεία σας; 
Η ίδια η διαδικασία της αδειοδότησης είναι πολυεπίπεδη. Εκτός από τα πρότυπα ποιότητας εμπεριέχει πολλές παραμέτρους, όπως τη διασφάλιση των δειγμάτων, την πολιτική απορρήτου, το εξειδικευμένο προσωπικό και πολλά άλλα. Έτσι οι γονείς είναι σίγουροι ότι τα μοσχεύματα της οικογενείας τους ελέγχονται, επεξεργάζονται και κρυοσυντηρούνται με πρότυπα ποιότητας που έχουν καθοριστεί από την Ελληνική Νομοθεσία και είναι ίσως τα πιο αυστηρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείτε αυστηρά πρότυπα ποιότητας;
Δεν είναι σημαντικό μόνο για την αδειοδότηση. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα διεξοδικά ελεγμένο μόσχευμα από μια εταιρεία, που με τη σειρά της ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας και άλλους ελεγκτικούς φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το καθιστά ένα μόσχευμα ασφαλές και αποδεκτό από όλα τα μεταμοσχευτικά κέντρα. Αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της δουλειάς μας.

Πώς κατάφερε η Omnigen Α.Ε. να είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που αδειοδοτήθηκε; 
Η προσήλωση που είχαμε σαν οργανισμός στον συγκεκριμένο στόχο και το πάθος για τη δουλειά μας είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες. Ακολουθήσαμε όλες τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις έχοντας ένα άκρως καταρτισμένο προσωπικό στο δυναμικό της εταιρείας μας. Έτσι καταφέραμε να είμαστε οι πρώτοι.

Τι σημαίνει αυτό το κατόρθωμα για την Omnigen Α.Ε.; 
Η Omnigen έχει καταφέρει πλέον να αποδείξει την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Είμαστε μια αμιγώς Ελληνική Εταιρεία, ελεγχόμενη από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς. Η δυναμική μας, μας καθιστά πλέον, έναν ισχυρό πόλο ανάπτυξης στον τομέα της βιοτεχνολογίας για την Ελλάδα που όλοι θέλουμε. 

Περισσότερες πληροφορίες
Omnigen Βιοτεχνολογικές Εφαρμογές Α.Ε.
Λεωφόρος Κηφισίας 1, 15123, Μαρούσι 
Τηλ: 210 6810300 Fax: 210 6810318 
email:[email protected] 
web: www.omnigen.gr

error: Content is protected !!