ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Βολιώτης εκπαιδευτής αυτοάμυνας DRCS σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

smartmockups kkkvzbyc
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο εκπαιδευτής αυτοάμυνας DRCS Σταύρος Πετμεζάς ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες του ανοικτού διαδικτυακού διαλόγου με τίτλο «ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συντόνιζε ο ίδιος ο Υφυπουργός κος Αυγενάκης Λευτέρης.

KENT728X100

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες – ομιλητές ήταν και καταξιωμένα ονόματα του αθλητικού χώρου όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Πύρρος Δήμας, ο Τάκης Φύσσας κ.α.

Ο κ. Πετμεζάς συμμετείχε σε δύο από τις τρεις ημέρες (26-27 Ιαν 2021) της παραπάνω διοργάνωσης με τριπλή ιδιότητα: ως εκπαιδευτής αυτοάμυνας (DRCS), σκοπευτής – εκπαιδευτής πρακτικής σκοποβολής (ΣΚΟΕ – IPSC) και ως πρόεδρος του ΔΣ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου.

Του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει θέματα που αφορούσαν τις προαναφερόμενες ιδιότητες του όπως παρακάτω:

α. Αναγνώριση και ενίσχυση από την ΓΓΑ συστημάτων πολεμικών τεχνών – αυτοάμυνας που ενώ είναι διαδεδομένα – αναγνωρισμένα παγκοσμίως, έχουν φέρει διακρίσεις στην χώρα μας και ασχολείται μεγάλο μέρος αθλητών, δεν αναγνωρίζονται από το Ελληνικό κράτος. 

β. Προώθηση και ενίσχυση της σκοποβολής στην χώρα μας, αποβολή της οπλοφοβίας που δυστυχώς διακατέχει την πατρίδα μας και κυρίως εναρμονισμός με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

γ. Ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία μας (όλων των βαθμίδων) με συνεχείς δράσεις, με νέο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις αλλά και με την συνεργασία εξωτερικών φορέων (αθλητικοί σύλλογοι, προπονητές κλπ).

Επίσης στις 28 Ιαν ήταν ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε στο webinar (το 1ο από τα 12) που διοργανώθηκε από την INTERNATIONAL TESTING AGENCY (ITA) σε συνεργασία με την Διεθνή Υπηρεσία Αντιντόπινγκ WORLD ANTI-DOPING AGENCY (WADA) και στο οποίο αναλύθηκαν θέματα όπως: οι ρόλοι και οι υπευθυνότητες αθλητών – παραγόντων, βασικές αλλαγές στο Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, συμβουλές επί των εργογόνων ουσιών – διατροφή και «πηγές» εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Ο κ. Πετμεζάς είναι Αξιωματικός του ΕΣ (χειριστής Ε/Π), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του ΤΕΦΑΑ του ΠΘ, διεθνής εισηγητής – εκπαιδευτής αυτοάμυνας και ενεργός εθελοντής σε διάφορους τομείς. Είναι ενεργός εκπαιδευτής στον Α.Σ ΩΡΙΩΝ και τον Σκοπευτικό Όμιλο Βόλου (ΣΚΟΒ). Όπως δήλωσε και ο ίδιος αποτελεί βασική αρχή του η συνεχή ενημέρωση, η συμμετοχή στα «κοινά» του αθλητικού χώρου και της εκπαίδευσης, ώστε να υπάρχει συνεχή βελτίωση στην ποιότητα των αθλητικών δράσεων και την ασφάλεια των αθλητών όλων των ηλικιών.

error: Content is protected !!