Ρεκόρ εμβολιασμών χθες στη Μαγνησία – Επιταγχύνθηκε η διαδικασία

ΕΜΒΟΛΙΟ
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με 376 εμβολιασμούς συνεχίστηκε χθες η διαδικασία στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία. Ειδικότερα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου έγιναν 328 εμβολιασμοί στα Κέντρα του Νοσοκομείου Βόλου και της Αργαλαστής, ενώ πραγματοποιήθηκαν 48 στα νησιά των βορείων Σποράδων.

KEN 2

Συνολικά στην ηπειρωτική Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί 2.680 εμβολιασμοί και στις Σποράδες 132.

Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος είναι οι 3 μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σημείωσε ότι πλέον έχουμε 3 εμβόλια στη διάθεση μας και τόνισε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουάριου.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί και τόνισε ότι τον Φεβρουάριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία.

Δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών.

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

error: Content is protected !!