ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι κρεοπώλες του Βόλου προσφέρουν μηχανικό αναπνευστήρα στο Νοσοκομείο

ba258f107534a10c8806979d240ded84 XL
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έναν μηχανικό αναπνευστήρα πρόκειται να προσφέρουν τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο του Βόλου, οι κρεοπώλες της περιοχής, έπειτα από σχετική εισήγηση του Συλλόγου του.

KENT728X100 1

Σε επιστολή που διανεμήθηκε, αναφέρονται τα εξής:

«Το 2020 υπήρξε αναμφίβολα μια χρονιά ορόσημο. Μια χρονιά που σημάδεψε τις ζωές όλων μας σε κάθε επίπεδο, επηρεάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις, την καθημερινότητά μας, την εργασία μας, μα κυρίως το πιο σημαντικό αγαθό, την υγεία.
Μέσα σε αυτή τη δυσάρεστη συνθήκη, ωστόσο, η ανθρωπότητα κλήθηκε να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα σε σχέση με τον τρόπο και το εύρος που επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο οι επιλογές του καθενός μας ξεχωριστά. Πανανθρώπινες έννοιες, όπως αυτές της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης, αναδύθηκαν στην επιφάνεια, υπενθυμίζοντάς μας ότι στους πιο δύσκολους καιρούς ο άνθρωπος σώζει τον άνθρωπο.

Μεγάλες θυσίες, όπως αυτές των ιατρών και των νοσηλευτών, που-με κίνδυνο της ζωής τους-δίνουν εδώ και ένα έτος τη μάχη με τον αόρατο εχθρό, αλλά και μικρότερες πράξεις προσφοράς, από τον καθένα και την καθεμία, προς όφελος του συνόλου, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο μιας κοινωνίας που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και συντελούν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο.
Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο το γεγονός ότι φέτος δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε να διαθέσει τα χρήματα της διοργάνωσης στην αγορά ενός μηχανικού αναπνευστήρα, τον οποίο και θα δωρίσει το Σωματείο στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Η χρηματική αξία του αναπνευστήρα είναι υψηλή. Η πραγματική του αξία όμως-για μια ανθρώπινη ζωή-είναι μη μετρήσιμη. Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μέλη του Σωματείου, όλους και όλες εμάς, να καταβάλουμε ένα μικρό ποσό, στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός μας, ώστε να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό και να εξασφαλιστεί η αγορά του πολύτιμου αυτού νοσοκομειακού εργαλείου.
Έχουμε όλοι αποδείξει ότι ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το όφελος του συνόλου. Είμαι βέβαιος ότι θα το πράξουμε και αυτή τη φορά, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε».

error: Content is protected !!