Αγωγή κατά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταθέτει ο Δήμος Βόλου για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου

3
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης δίνουν ραντεβού Δήμος Βόλου και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να αποσαφινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, που μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής, είναι υποψήφιο να “στεγάσει” το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

KEN 1

Ο Δήμος Βόλου, καταθέτει αγωγή κατά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«… προς προάσπιση των συμφερόντων του ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να προχωρήσει στην έγερση αγωγής κατά του «Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου , με κύριο αίτημα αυτής την αναγνώριση της πλήρωσης της διαλυτικής αίρεσης , που περιλαμβάνεται στο υπ’ αριθ. 6968 /2005 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Βόλου Γαρυφαλλιάς Γιαννουλή – Ζέρβα και συνακόλουθα της αυτοδίκαιης επανόδου της προηγούμενης κατάστασης – επιστροφής της κυριότητας του ακινήτου στον Δήμο Βόλου , διάδοχο του πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας και επιστροφής του ληφθέντος τιμήματος στο «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»» αναφέρει η σχετική γνωμάτευση που ήρθε σήμερα προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Να σημειωθεί οτι το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ν. Ιωνίας με τον όρο αν σε τρία χρόνια δεν αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο, αυτοδίκαια επιστρέφει στον Δήμο. Μέχρι τώρα, γαι δεκάδες χρόνια, η έκταση παρέμεινε αναξιοποίητη, αλλά η Σύγκλητος έλαβε αρνητική απόφαση την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να μην το παραχωρήσει στον Δήμο Βόλου.

error: Content is protected !!