Φάκελος Χ

145404196 837321716828907 4010044029900551512 n
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Γράφει η Όλια Κουργιαντάκη

KEN 2

Καλησπέρα στους απανταχού παρόντες αλλά και απόντες αυτής εδώ της στήλης. Κυρίως σε αυτούς. Διότι πως μπορείς να μη με διαβάζεις φίλε μου. Πληγώνεις το εγώ μου. Όχι όχι δεν είμαι αλαζονική, ούτε ψωνισμένη. ΑΥΤΟσαρκασμός λέγεται. Κι εγώ τον έχω έμφυτο αλλά και αυτοκόλλητο κι όποιος δε θέλει μηλόξυδο. Το λοιπόν, παιδάκια. Δε θα πρωτοτυπήσω.

Στο τραπέζι μας απόψε, η σεξουαλική παρενόχληση. Σκέφτομαι εδώ και αρκετές μέρες πως να θίξω ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Πως να το προσεγγίσω, τι λέξεις να χρησιμοποιήσω για να μην παρεξηγηθώ, γιατί τώρα τελευταία η ανθρωποφαγία παντός είδους και επιστητού, δίνει, παίρνει, αφήνει, χαμός, αν τελικά πρέπει να επεκταθώ πάνω στο εν λόγω θέμα. Η απάντηση είναι ναι γιατί σε ό,τι με προβληματίζει/φοβίζει, τρέχω κατά πάνω. Θα σας πρότεινα το ίδιο, δεύτερη ζωή δεν έχει.

Ας πιάσουμε λοιπόν τη πλευρά των θυμάτων. Κι ως θύματα ορίζω εγώ, το τονίζω το εγώ, αν δε συμφωνείς δε πειράζει ΔΙΚΗ μου η άποψη, τους ανθρώπους που έχουν υποστεί λεκτική βία, όχι ένα αι στο διάολο πάνω σε ένταση και νεύρα της δουλειάς ( δε το επικροτώ/το κατανοώ), ανθρώπους που έχουν πιεστεί ψυχολογικά να ενδώσουν σε σεξουαλικού περιεχομένου πράξεις, ανθρώπους που εν τέλη, έχουν εισπράξει ανάρμοστες το λιγότερο συμπεριφορές από (μάλλον) ανωτέρους τους. Στεναχωριέμαι διπλά μιας και μαμά πια, και στεναχωριέμαι ακόμα περισσότερο για τον φόβο που έχει φωλιάσει στις ψυχές των θυμάτων αυτών.

Αυτό με λυπεί και με προβληματίζει περισσότερο. Γιατί να μην έχουν τη δύναμη, τη στιγμή της όποιας αθέμιτης πράξης απ την άλλη πλευρά, να ουρλιάξουν, να τρέξουν, να φωνάξουν, να χτυπήσουν(αν αυτό χρειαστεί), να εκθέσουν, να αντιδράσουν. Θα μου πεις σοκ. Ναι θα σου πω. Δε ξέρω θα σου πω. Οπότε θα το βουλώσω γιατί το μόνο που ξέρω να πω με σιγουριά, είναι πως το ανθρώπινο μυαλό σε κατάσταση πανικού και συναγερμού, παίζει περίεργα παιχνίδια. Με νοείς; Με νοείς. Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά. Αυτή των θυτών.

Για όποιο, μα για όποιο, μα για όποιο λόγο κι αν ο κάθε ή η κάθε κυρία/ κύριος, νιώθει καλά ικανοποιώντας το εγώ του, την αρρώστια του, τη φαντασίωση του, το κόμπλεξ κατωτερότητας του, το ναρκισσισμό του, την ανάγκη επιβολής του, είναι οριζοντίως και καθέτως λάθος. Οι άνθρωποι αυτοί, ας μου επιτραπεί να πω πως νοσούν. Η ψυχή τους νοσεί. Των περισσότερων, όχι όλων. Και καλό θα ήταν να περάσουν μια βόλτα από κάποιον ειδικό. Ανάμεσα σε αυτούς όμως, υπάρχουν και τα κωλόπαιδα αρσενικού και θηλυκού γένους. Και στα κωλόπαιδα αυτά, δεν αξίζει να βρίσκονται σε θέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους. Μιας και η φάρα τους λέγεται υπάνθρωποι. Εκεί ανήκουν. Και μακάρι εκεί να καταλήξουν. Μάλλον μακάρι να συνετιστούν.

Αλλά, αλλά… Θερμή παράκληση μιας και είναι το μόνο που δε θίχτηκε όμως. Προτού αποφασίσετε να δικάσετε κάποιον, αναρωτηθείτε διπλά και τριπλά αν όντως αυτό που δεχτήκατε ήτο παρενόχληση. Το φλερτ δεν είναι παρενόχληση. Είναι ανθρώπινο. Το λίγο πιο έντονο φλερτ δεν είναι παρενόχληση αν κοπεί μαχαίρι λέγοντας πως σας ενοχλεί. Ένα άγγιγμα ανθρώπινο σε σημείο του σώματος που δε προσβάλει, δεν είναι παρενόχληση. Ενδέχεται να είναι ενοχλητικό. Δεν είναι παρενόχληση όμως.

Η μίνι παιδική επεξήγηση, για τα κωλοπαιδαράκια, γιατί υπάρχουν και αυτά, που περιμένουν στη γωνία να στήσουν στο τοίχο τον όποιο εκείνοι θεωρούν «ένοχο»

error: Content is protected !!