ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από Σωματεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 1024x480 1
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, έξω από το Κέντρο Υγείας Βόλου, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και του Σωματείου Καθαριστριών -Καθαριστών Μαγνησίας. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης, με αίτημα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

KENT728X100

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, Ρίτσα Κωττή, «η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά αυτή την περίοδο που μπαίνουμε στο τρίτο “κύμα” της πανδημίας, καθώς τα Κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα, δεν υπάρχουν γιατροί και μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα πολλά προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες αρρώστιες να ακυρώνονται».

Αναλυτικά, μέσω της κινητοποίησής του, τα τρία σωματεία διεκδικούν:
• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
• Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.
• Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
• Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
• Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
• Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!