Απαιτείται πλήρης ενημέρωση για το τι συμβαίνει και ποια είναι τα προβλήματα με τα σχολεία

3004229
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 17:00

To Kίνημα Αλλαγής ζητάει «πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα σχολεία», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. «Μπροστά στον κίνδυνο ενός τρίτου μεγάλου κύματος της πανδημίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει επιφυλακή και άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των ειδικών. Είναι κρίσιμο να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν κοστίσει ακριβά», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Με αφορμή τις δηλώσεις ειδικών για κλείσιμο ξανά των σχολείων, που άνοιξαν πριν λίγες εβδομάδες (τα δημοτικά) και λίγες ημέρες (τα γυμνάσια), το Κίνημα Αλλαγής τονίζει:

«Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι με τον ίδιο συνωστισμό στις τάξεις και χωρίς συνεχή τεστ, η υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους θα κινδυνεύσει. Δεν μας άκουσαν, προχώρησαν με την ίδια προβληματική λογική. Και τώρα τις συνέπειες τις υφίστανται όλοι οι πολίτες. Και τα νέα παιδιά».

Επίσης το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει πώς απαιτείται διαφάνεια και ενημέρωση για τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο, ώστε να λαμβάνονται -και να αιτιολογούνται- συγκεκριμένες αποφάσεις για κάθε περιοχή, κι όχι οριζόντια μέτρα, όπως και περισσότερα τεστ και αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, ώστε να ελέγχεται και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού. Ιδιαίτερα για τις επικίνδυνες μεταλλάξεις.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 17:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!