Συμμετοχή των Λαρισαίων δασκάλων στην απεργία- αποχή: «Απαντάμε μαζικά και δυναμικά»

daskala 780x405

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», αναφέρει τα εξής:

Η Πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. εν μέσω πανδημίας, προχωρά στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική καιεξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές αγωνίζονται  να επιβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα της μάθησης με ανοιχτά τα σχολεία, μετά τη δίμηνη αναστολή λειτουργίας τους. Πόσο μάλιστα όταν αυτά λειτουργούν δίχως υγειονομική, υλικοτεχνική και παιδαγωγική στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας.

Όλο αυτό το διάστημα οι ιθύνοντες του Υ.ΠΑΙ.Θ αρνήθηκαν πεισματικά  να συζητήσουν με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, στη βάση των ψηφισμένων θέσεων του κλάδου, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δημόσιου σχολείου.

Καλούμε

  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε.Θα διατυπωθούν αναλυτικές οδηγίες τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. που θα εξειδικεύουν τις ενέργειες-αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Συγκεκριμένα:σύνταξη πρακτικών από τους Συλλόγους Διδασκόντων, ώστε με βάση αυτή την απόφαση, να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α.(ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης»).
  • Ειδικά καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές σχολείων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ.τ.λ.) να συνταχθούν με την απόφαση του Kλάδου συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή.

            Σημειώνουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.). Η αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, η οποία αναγνωρίζεται ως μορφή απεργίας. Άλλωστε η απεργία – αποχή χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από την ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο Τομέα με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!