ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή σε Μ. Βορίδη για την μείωση του αριθμού της εκπροσώπησης των τοπικών συμβουλίων

IMG 89012a2477f11e0a57fb2effc3b364a2 V

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η  οποία συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό είχε προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, με κύριο θέμα συζήτησης τις προωθούμενες αλλαγές για την αναμόρφωση του τοπίου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. 

KEN 728X100

Τόσο η κ. Μακρή όσο και ο κ. Μιτζικός έθεσαν στον Υπουργό Εσωτερικών το καίριο  ζήτημα της μείωσης του αριθμού της εκπροσώπησης στα τοπικά συμβούλια, ιδίως εκείνων των ενοτήτων, που ο πληθυσμός τους κυμαίνεται μεταξύ 300 έως 500 κατοίκων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η κ. Μακρή είχε ενημερωθεί και από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, σε πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή, αλλά και από πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού, οι οποίοι της εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την μειωμένη εκπροσώπηση, η οποία και θα εντείνει, ακόμη περισσότερο, το φαινόμενο της ερήμωσης, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. 

Ο  κ. Βορίδης, αφού  επεσήμανε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να υπάρξει αντιστοίχιση των δημοτικών δυνάμεων με στόχο την επίτευξη εύρυθμης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ του συμφέροντος των δημοτών αλλά και την ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυνατότητα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους προς τις Κοινότητες, δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των εποικοδομητικών επαφών, που πραγματοποιεί με αυτοδιοικητικούς φορείς ακούει τις προτάσεις τους, τους προβληματισμούς τους αλλά και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους για τις συγκεκριμένες προωθούμενες αλλαγές. Άλλωστε η έκθεση των απόψεων των άμεσα εμπλεκομένων διευκολύνει τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του ως προς την επεξεργασία και την τελική απόφαση για την λειτουργική αναμόρφωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Βορίδη για την κατανόησή του στην εύλογη αγωνία  των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και για την δέσμευσή του,  την διαθεσιμότητά του και την προθυμία του να ακούσει τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους, δήλωσε ότι είναι βεβαία ότι ο Υπουργός, αφού λάβει, σοβαρά υπόψη του, την στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία, που, εκτενώς, του ετέθη, θα λάβει τις αποφάσεις του, με γνώμονα, πάντα, το συμφέρον των ίδιων των δημοτών αλλά και της χώρας. 

error: Content is protected !!