Έντεκα βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Καμπούλ

3005939


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 12:28

KEN 728X100

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 11 στοχευμένες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακόμη 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με απολογισμό του dpa, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Φερντόους Φαραμάρζ επιβεβαίωσε τον αριθμό των επιθέσεων. Οι περισσότερες εκρήξεις προκλήθηκαν από την τοποθέτηση μαγνητικών βομβών σε οχήματα που ανήκαν σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν και εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην Καμπούλ τους τελευταίους μήνες με στόχο κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακτιβιστές και δημοσιογράφους, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του γραφείου του Αμερικανού Ειδικού Γενικού Επιθεωρητή για την Ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν (SIGAR).

«Αν και δεν πρόκειται για νέα τακτική, είναι πολύ αποτελεσματική στο να προκαλεί τρόμο» επισήμανε το SIGAR. Είναι «ένας εύκολος, φτηνός, απλός και σχετικά προβλέψιμος τρόπος για τους Ταλιμπάν να επιδείξουν το εύρος της ισχύος τους στην πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα αποφεύγουν την πρόκληση πολλών θυμάτων μεταξύ των αμάχων».

Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν συνεχίζονται σε πολλές περιοχές του Αφγανιστάν παρά την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης στο Κατάρ.

Οι συνομιλίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Αυτή τη στιγμή έχουν περιέλθει σε τέλμα, καθώς η νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επανεξετάζει τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ουάσινγκτον με τους Ταλιμπάν.

Εν τω μεταξύ ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν μεταβεί στο Ιράν, τη Ρωσία και το Τουρκμενιστάν προκειμένου να κερδίσουν τη στήριξη περιφερειακών χωρών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 12:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!