Διαδικτυακή εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου με θέμα τις σπουδές στη Γαλλία

spoudes gallia spoudes gallia
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο, πιστό στο ραντεβού του με τους υποψήφιους σπουδαστές, οργανώνει και το 2021 την Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά προσκαλεί σε μια διαδικτυακή ενημέρωση των προγραμμάτων σπουδών με τη συμμετοχή 59 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η καινοτομία της οργάνωσης της 1ης διαδικτυακής έκθεσης έρχεται να παρουσιάσει στους νέους και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές τις ευκαιρίες και τις προοπτικές να σχεδιάσουν το μέλλον τους στη Γαλλία, όπου η ποιότητα και το σχεδόν μηδενικό κόστος των πανεπιστημιακών σπουδών καθώς και η ποικιλομορφία τους είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα 59 εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς κύρους που θα δώσουν το παρόν στη φετινή διοργάνωση θα υποδεχτούν διαδικτυακά τους ενδιαφερόμενους σε προσωπικά ραντεβού που θα κλείσουν μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου www.ifg.gr.

Παράλληλα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά θεματικά σεμινάρια (webinars) για τις σπουδές στη Γαλλία, τα ειδικά προγράμματα σπουδών μαγειρικής-γαστρονομίας, τέχνης,  κλπ.

Η Γαλλία κατατάσσεται 5η παγκοσμίως στις χώρες υποδοχής ξένων φοιτητών, μετά τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Γερμανία και 1η ώς γαλλόφωνη χώρα υποδοχής. 12% των φοιτητών στη Γαλλία είναι αλλοδαποί.

Το σχεδόν μηδενικό κόστος των πανεπιστημιακών σπουδών (το γαλλικό κράτος χρηματοδοτεί ένα σημαντικότατο μέρος του πραγματικού κόστους των σπουδών κάθε φοιτητή, το οποίο εκτιμάται στις 14 000 € κατά μέσο όρο, ετησίως, ανά φοιτητή), η ποικιλομορφία και η υψηλή ποιότητα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γαλλίας, η ανάπτυξη αγγλόφωνων προγραμμάτων σπουδών και οι πλούσιες προοπτικές στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, καθιστούν τη Γαλλία ένα προνομιακό προορισμό για τους αλλοδαπούς φοιτητές.

Μετά το πέρας της Έκθεσης για τις σπουδές στη Γαλλία, το Γραφείο Campus France του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος θα παραμείνει στη διάθεσή των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή βοήθεια χρειαστούν ώστε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία.

Επικοινωνία : [email protected]

Πρόγραμμα webinars :

  • 00-11.45: Οι σπουδές μηχανικών
  • 30-13.15: Οι προπτυχιακές σπουδές
  • 00-14.45: Οι σπουδές μαγειρικής- γαστρονομίας
  • 30-16.15: Οι μεταπτυχιακές σπουδές
  • 00-17.45: Οι καλλιτεχνικές σπουδές

Κατάλογος γαλλικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ανώτατης εκπαίδευσης που συμμετέχουν στην έκθεση το 2021

Πανεπιστήμια

Grandes Ecoles

Πολυτεχνεία

Business Schools – Σχολές Οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων

Σχολές Διοίκησης Τουρισμού – Ξενοδοχειακών – Επισιτισμού-Γαστρονομία

Σχολές εκμάθησης γαλλικής γλώσσας

Σχολές τεχνών

Αλλες Σχολές

Ακολουθήστε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος:

Facebook | Instagram | YouTube | Twitter | Spotify  | Deezer

 

 

 

 

http://platform.twitter.com/widgets.jshttps://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

KENT728X100 1

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!