Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30 για το «σκληρό» lockdown στην Αττική

mitsotakis
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

KEN 1

Είναι οριστικό: Αποφασίστηκε lockdown τύπου Μαρτίου για Αττική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα αρχίζουν από αύριο και θα κρατήσει έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Τι εξετάζεται για τη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, αποφασίζουν αυστηρό και καθολικό lockdown. Επίσης, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται και ένα αυστηρό lockdown για τη συμπρωτεύσα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η επιβαρυμένη εικόνα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι ακόμη ένας λόγος που οδηγούν τους λοιμωξιολόγους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αύριο κλείνουν στην Αττική για δύο εβδομάδες:

  • Όλα τα σχολεία
  • Εκκλησίες και
  • καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι, ουσιαστικά προανήγγειλαν το lockdown.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε εκτίμηση των δεδομένων και ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων για να αποφασίσουν για νέα μέτρα.

Οπως είπε ο κ. Κικίλιας, θα συνεδριάσει η επιτροπή για τα μέτρα, θα τα εισηγηθεί και όποια μέτρα αποφασιστούν θα ανακοινωθούν σήμερα.

error: Content is protected !!