Κορωνοϊός: Πάνω από 1.700 νέα κρούσματα ανακοινώνονται σήμερα

koronaios meth 0
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

H πλειοψηφία των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ, εντοπίζονται ξανά στην Αττική και για αυτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown τύπου Μαρτίου είναι πλέον στο τραπέζι

KENT728X100 1

Κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να σημειωθεί σήμερα 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τα 1.700 αναμένεται να είναι τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πλειοψηφία των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης, εντοπίζονται ξανά στην Αττική και για αυτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown τύπου Μαρτίου είναι πλέον στο τραπέζι, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλές εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, εκτός από εκείνη του Βασίλη Κικίλια, για να εφαρμοστεί σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες. Η πρόταση όμως για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, έχει προκαλέσει έντονες διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, οι αριθμοί των διασωληνωμένων δεν αφήνουν περιθώρια για αισιόδοξα σενάρια, αφού το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν δραματικά και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπ. Υγείας 6 Φεβρουαρίου είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2, 245 και στις 8/2, 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια ημέρα.

error: Content is protected !!