Άννα Βαγενά: «Το τεράστιο “εγώ” του πρωθυπουργού»

bagena

Σε ανακοίνωση της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Π.Σ. Λάρισας Άννας Βαγενά, επισημαίνονται τα εξής:

Έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν, με την κυβέρνηση να βάζει την Αττική σε καθεστώς αυστηρού εγκλεισμού, το ΕΣΥ στα όρια της αντοχής του, τους πολίτες επίσης στα όρια της αντοχής τους, με πάρα πολλά λουκέτα σε επιχειρήσεις και με περισσότερους από 6.000 θανάτους.

Στο σημείο μηδέν λοιπόν και μετά και από το κρεσέντο αλαζονείας και αναισθησίας του πρωθυπουργού το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ικαρία, στο χτεσινό διάγγελμα είδαμε για μία ακόμη φορά το τεράστιο «εγώ» του να ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε όλο του το μεγαλείο. Γνωρίζει, λέει, τι σημαίνουν τα μέτρα για την οικονομία, τον έμπορο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο και γνωρίζει καλά και την αγωνία και την κούραση της κοινωνίας.

Αλλά δεν αναγνωρίζει δικά του λάθη και ελλείψεις – για συγνώμη ούτε λόγος – και ζητά πάλι από όλους αυτούς, που τόσο πολύ συμπονά, να σηκώσουν για άλλη μια φορά το βάρος της δικής του ανευθυνότητας, χωρίς να παίρνει κανένα απολύτως δραστικό μέτρο μείωσης της έκθεσης των πολιτών στον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Λέγαν και ξαναλέγαν ότι το lockdown θα είναι η «ύστατη λύση», αφού νωρίτερα θα έχει εξαντληθεί κάθε διαθέσιμο όπλο. Είδε κανείς να εξαντλείται κανένα όπλο; Ξανάνοιξαν τα σχολεία με δύο μαθητές ανά θρανίο ή όχι; Είδε κανείς να πυκνώνουν τα δρομολόγια και να αραιώνουν οι επιβάτες στα μέσα μεταφοράς; Είδε κανείς να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ στις μεγάλες βιομηχανίες και σε όλους τους χώρους που αναγκάζονται να συνωστίζονται οι εργαζόμενοι;

Είδε κανείς να γίνονται προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ; Το μόνο που βλέπουμε είναι να μεταφέρονται γιατροί με άλλες ειδικότητες και χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση σε όσες ΜΕΘ εγκαινιάζονται, οι οποίες βέβαια προέρχονται από δωρεές και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός είναι τόσο εντυπωσιασμένος από τον εαυτό του και αυτοθαυμάζεται τόσο πολύ που δεν καταλαβαίνει ότι η προσωπική του απόφαση ή πεποίθηση δεν ενδιαφέρει κανέναν. Αφού, λοιπόν, όπως μας είπε στο χτεσινό διάγγελμα, αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη, ας αναλάβει την ευθύνη και για τους 6.000 νεκρούς της πανδημίας.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!