Μαζί για τον Βόλο: Δήμος Βόλου και Περιφέρεια παίζουν με τη δημόσια υγεία

MAZI GIA
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ανακοίνωση με αιχμές κατά του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο και τα όσα αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

KENT728X100 1

Αναλυτικά:

«Οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την επιβάρυνση της αέριας ρύπανσης στο Βόλο από συγκεκριμένες βιομηχανίες, αλλά και αναφορικά με τις εγκληματικές ευθύνες των αρμόδιων ελεγκτών, δηλαδή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έρχονται να επιβεβαιώσουν αφενός τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, αφετέρου την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν ζητήματα δημόσιας υγείας οι ταγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, χάριν μικροπολιτικών συμφερόντων.

Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε τοπικά μέσα και έφτασε και σε επίπεδο Bουλής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αναδεικνύουν τις ένοχες σιωπές της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας στη Μαγνησία, σχετικά με αποτελέσματα περιβαλλοντικών ελέγχων για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο. Ο κ. Αγοραστός και η κα. Κολυνδρίνη όχι μόνο δεν προχώρησαν στην ενημέρωση της τοπικής κοινής γνώμηςσχετικά με τα αποτελέσματαως όφειλαν, αλλά επέδειξαν και απαράδεκτη ολιγωρία στη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η αποκάλυψη δε για τη σημαντική ευθύνη του εργοστασίου της εταιρείας “Χαλυβουργία Ελλάδος ΑΕ” στην επιβάρυνση της αέριας ρύπανσης, δημιουργεί καίρια ερωτήματα αναφορικά με δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τον Δήμαρχο Βόλου, με τις οποίες έδειχνε εργοστάσιο δυτικά της πόλης ως υπεύθυνο ρύπανσης. Άραγε, ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ είχαν κάποια στοιχεία ή έστω ενδείξεις γι’ όσα έλεγαν; Αν ναι, γιατί δεν αναδείκνυαν το θέμα; Ο Δήμαρχος που αρέσκεται να τονίζει ότι βάζει τα στήθη του μπροστά για το συμφέρον της πόλης, γιατί δεν το έπραξε και στη περίπτωση της διασφάλισης της δημόσιας υγείας;

Αντίστοιχη στάση είχαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, πετώντας το μπαλάκι σε άλλους. Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας φροντίσουν να ολοκληρωθεί η διαδικασίατων περιβαλλοντικών ελέγχων, η δημοσιοποίηση των πορισμάτων τους και να επιβληθούν όπου χρειάζεται πρόστιμα. Ας εντοπίσουν επιτέλους τους υπευθύνους για το φαινόμενο της δυσοσμίας και ας απαντήσουν τι μέτρα θα λάβουν για τον περιορισμό στο πολυπαραγοντικό φαινόμενο της αέριας ρύπανσης στην περιοχή του Βόλου.

Η δημοσιοποίηση ερευνών τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και δημιουργεί σοβαρό θέμα αξιοπιστίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης συνολικά. Η Δημ. Αρχή Αχ. Μπέου και ο Κ. Αγοραστός παίζουν με τη δημόσια υγεία και θέτουν σε κίνδυνο την τοπική κοινωνία για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Έφτασαν στο σημείο να χλευάσουν την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας των κκ. Γουργουλιάνη και Σαχαρίδη, πουανέδειξε το πολυπαραγοντικό της αέριας ρύπανσης και τώρα δικαιώνεται. Όλα στο φως και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!»

error: Content is protected !!