ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στους δρόμους του Βόλου ο Μπέος για τον αποχιονισμό- Αυτοψία της Υφυπουργού Παιδείας [εικόνες και βίντεο]

149894789 776622119926881 8719596906719110522 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αυτοψία στους δρόμους του Βόλου έκανε σήμερα το βράδυ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος και από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

KENT728X100 1

Ο κ. Μπέος συνομίλησε με πολίτες, φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ έδωσε οδηγίες στους υπαλλήλους του αποχιονισμού για τη δουλειά που πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε η πόλη να παραμείνει καθαρή από τα χιόνια.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου αναφέρονται τα εξής:

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αγώνας που οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, οι εθελοντές και τα συνεργεία ιδιωτών, υπό το συντονισμό του Δημάρχου Βόλου, κ., Αχιλλέα Μπέου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου , δίνουν απέναντι στα καιρικά φαινόμενα που συνεχίζουν να πλήττουν και την πόλη μας. Για την προσπάθεια που καταβάλλεται ενημερώθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, που επισκέφτηκε το Δημαρχείο.

Με δεδομένη την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και ενδεχομένως ελαττωθούν από τις πρωινές ώρες ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι να κρατηθούν ανοιχτές από χιόνια όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης ώστε να διασφαλιστεί ότι όλες οι βασικές υποδομές, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, θα είναι προσβάσιμες για τους πολίτες.

Ευθύς ως υποχωρήσει και το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει ο αγώνας για τον αποχιονισμό δευτερευόντων δρόμων και δρόμων σε γειτονιές της πόλης, ώστε σταδιακά και στη διάρκεια της ημέρας η λειτουργικότητα της πόλης να έχει πλήρως αποκατασταθεί.

Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι για τα προβλήματά τους, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, οι συμπολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 24213 53180, στο Δημαρχείο Βόλου στο τηλέφωνο 24213 50100 ή στο Γραφείο του Δημάρχου, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, και όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική ομάδα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών από περιοχές όπου πιθανώς η πρόσβαση με συμβατικά μέσα να είναι δυσχερής.

Επίσης για όσους συμπολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής ή και θέρμανσης ο Δήμος από το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, θα διατηρεί ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 20252) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.85066) , και σε 24ωρη βάση το Κοινωνικά Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη (τηλ.91760 – 66175 ) όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες.

Τέλος ενημερώνουμε ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από το Δημαρχείο Βόλου και από τα πρώην δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων του Βόλου.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

error: Content is protected !!