Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την κατάρρευση ηλεκτροδότησης στις Σποράδες

Στιγμιότυπο 2019 11 13 12.58.16 μμ 3
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης στις Β. Σποράδες αναφέρει:

KENT728X100 1

Τραγικές και αδιανόητες στιγμές για τους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων. Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος βρίσκονται από το απόγευμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της πτώσης δέντρων που προκάλεσε η κακοκαιρία και στις 3 γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν με ρεύμα τα 3 νησιά.

Το Δίκτυο βρίσκεται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.Οι Δήμαρχοι και των τριών νησιών με ενημέρωσαν, πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς αποκατάσταση δεν αναμένεται να υπάρξει πριν τις αυριανές απογευματινές ώρες ίσως και αργότερα. Οι υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν, ήδη υπάρχουν θέματα με εμπορεύματα που χρειάζονται ψύξη, δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και προκύπτει σημαντικό θέμα και με τις υγειονομικές δομές των νησιών, καθώς τα κέντρα υγείας και το περιφερειακό ιατρείο αντιμετωπίζουν λειτουργικά ζητήματα.

Επικοινώνησα στη συνέχεια με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Ελλάδας καθώς και με το τοπικό παράρτημα, αναφέροντας στους εκπροσώπους την κρισιμότητα της κατάστασης. Με πληροφόρησαν πως κάνουν ότι μπορούν για να διορθώσουν τη ζημιά.Είναι απίστευτο, σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, το 2021, στην πρώτη κακοκαιρία να μένουν 3 νησιά με πολλούς κατοίκους χωρίς ρεύμα σχεδόν ένα 24ωρο. Δεν μπορεί ένας σχεδιασμός πρόληψης ακραίων καιρικών φαινομένων να τινάζεται στον αέρα επειδή εδώ και χρόνια δεν έχει προβλεφθεί η δημιουργία ζώνης περιμετρικά του χερσαίου τμήματος του Δικτύου.. Πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα και η πολιτεία να προσανατολιστεί σε μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος.

error: Content is protected !!