ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έφτασαν οι πρώτες 50.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer

3010347


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 03:59

KEN 728X100

Η Κολομβία παρέλαβε χθες Δευτέρα μια πρώτη ποσότητα 50.000 δόσεων του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech για τον νέο κορωνοϊό, ενόψει της έναρξης της εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης, που προγραμματιζόταν για την 20η Φεβρουαρίου.

Το φορτίο έφθασε στην Μπογκοτά με πτήση από το Βέλγιο, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε στο διεθνές αεροδρόμιο El Dorado. Πρόκειται για την πρώτη ποσότητα από μια παρτίδα 1,65 εκατ. δόσεων που αναμένεται να έχει παραδοθεί τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού προβλέπει την ανοσοποίηση «ενός εκατομμυρίου Κολομβιανών» μέσα σε έναν μήνα, θύμισε ο αρχηγός του κράτους. Η προτεραιότητα θα δοθεί στους ανθρώπους άνω των 80 ετών και στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Συνολικά, 36 εκατ. άνθρωποι από τους 50 εκατ. κατοίκους της χώρας σχεδιάζεται να έχουν ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021, με βάση το κυβερνητικό σχέδιο.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να αρχίσει λίγες ημέρες νωρίτερα από το Σάββατο που προβλεπόταν. Διαβεβαίωσε ότι έχει τη δυνατότητα να προχωρά στην ανοσοποίηση ως και 100.000 ανθρώπων ημερησίως, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Πέραν του προϊόντος των Pfizer/BioNTech, η χώρα της νότιας Αμερικής έχει κλείσει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων από τις εταιρείες SinoVac, AstraZeneca και Johnson & Johnson, ενώ συμμετέχει στον μηχανισμό COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η Μπογκοτά αναμένει να παραλάβει πάνω από 5,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Από τον εντοπισμό της πρώτης μόλυνσης τον Μάρτιο του 2020, η Κολομβία έχει καταγράψει σχεδόν 2,2 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 57.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της, υφίσταται το τέταρτο βαρύτερο πλήγμα στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 03:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!