ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Ξανά στους δρόμους για την τήρηση του ΚΟΚ η Δημοτική Αστυνομία

300 youtube thumbnail 2

Η Δημοτική Αστυνομία, μετά την επανασύστασή της , αποτελεί μια νευραλγική υπηρεσία του Δήμου Βόλου και έναν από τους σημαντικότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος της υπηρεσίας είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, η διατήρηση της ευταξίας στην πόλη και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με την διασφάλιση της προσβασιμότητας πεζών και ΑμεΑ και την συνεχόμενη βελτίωση των συνθηκών της κυκλοφορίας όπου παρατηρείται εντονότερο πρόβλημα. Τους τελευταίους μήνες δε, η Δημοτική Αστυνομία έχει αναλάβει επιπρόσθετα και τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού , παρά την υποστελέχωσή της.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στη Δημοτική Αστυνομία έχουν ανατεθεί περισσότερες από 28 αρμοδιότητες, ενώ από τις πιο σημαντικές αφορούν την τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα την παράνομη στάθμευση, ο έλεγχος των διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, η τήρηση των διατάξεων για τα ζώα συντροφιάς και ο αντικαπνιστικός νόμος. Η υπηρεσία βεβαίως συνδράμει και βοηθά στη λειτουργία του δήμου μας και των υπηρεσιών του, με κάθε δυνατό τρόπο – στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της – κάθε φορά που υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αίτημα.

Τον τελευταίο καιρό , λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου και των έκτακτων καιρικών φαινομένων, η υπηρεσία μετατόπισε το βάρος των ελέγχων στην τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 με αποτέλεσμα να “χαλαρώσουν” οι έλεγχοι σε άλλες αρμοδιότητες και κυρίως στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης. Ωστόσο , μετά τη μερική άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας από την κεντρική κυβέρνηση που είχε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης στους κεντρικούς δρόμους, η υπηρεσία σκοπεύει να εντατικοποιήσει και πάλι τις επόμενες μέρες τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης. Άλλωστε η πανδημία του κορωνοϊού δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης μας.

Εν προκειμένω η νέα αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νατάσα Μορφογιάννη ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις για την παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λωρίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων και ταξί , τις διαβάσεις των πεζών, τις ράμπες ΑμεΑ και τα πεζοδρόμια. Σημειώνουμε ότι πρώτη προτεραιότητα από την υπηρεσία μας είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία και γι’ αυτό το λόγο η υπηρεσία θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή σε περιπτώσεις κατάληψης θέσεων ΑμεΑ-ακόμα και όταν πρόκειται για ολιγόλεπτη στάση- αλλά και σε παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων ή μοτοσυκλετών πάνω σε πεζοδρόμια και ειδικότερα στις ειδικές διαδρομές διελεύσεων τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι αντικοινωνικές παραβάσεις άλλωστε έχουν ως άμεση συνέπεια και την αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τα κλιμάκια ελέγχου.

«Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε πρώτα από όλα τη συνεργασία με τους πολίτες για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση της επιβολής των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία κυρώσεων. Η συμμόρφωση με τις υποδείξεις των υπαλλήλων και η αναζήτηση νόμιμων θέσεων στάθμευσης από τους οδηγούς είναι πρώτα από όλα δείγμα σεβασμού προς τους άλλους πολίτες που ταλαιπωρούνται από τις παράνομες σταθμεύσεις , ακόμη κι όταν αυτές γίνονται για ελάχιστα λεπτά. Η Δημοτική Αστυνομία λοιπόν, σκοπεύει τις επόμενες ημέρες, μέσω εντατικών ελέγχων, να προσπαθήσει να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην πόλη μας» επισημαίνει η κ. Μορφογιάννη.

error: Content is protected !!