ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: «Ζεστάθηκε» η αγορά πετρελαίου λογω χιονιά – Ακριβότερες οι τιμές στα καύσιμα

πετρελαιο θερμανσης
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η αυξημένη κίνηση, η βιοαιθανόλη αλλά και η κρίση στη Μέση Ανατολή διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το λίτρο της βενζίνης και του πετρελαίου.

KEN 1

Καμία σχέση δεν έχουν οι τιμές διάθεσης των καυσίμων σε αυτό το lockdown σε σχέση με το πρώτο που είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020 για δύο σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την κίνηση των οχημάτων η οποία σε αυτό το lockdown καταγράφει σημαντική αύξηση ακόμη και από περιόδους που δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα οπότε η ζήτηση στα καύσιμα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα έστω και αν καταγράφει πτώση 20-30%.

Ο δεύτερος και σημαντικός λόγος διατήρησης των υψηλών τιμών εστιάζεται στο γεγονός ότι εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία που αφορά στη χρήση βιοαιθανόλης αλλά και στην αύξηση των τιμών που έχει επιφέρει η κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.

Η ελληνική αγορά καυσίμων κινείται στους δικούς της ρυθμούς, με το κύκλωμα διύλισηςεμπορίας και λιανικής να έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις της βενζίνης κατά αρκετά λεπτά του ευρώ το λίτρο σε σχέση με το προηγούμενους μήνες ενώ να επισημάνουμε πως στο προηγούμενο lockdown οι τιμές των καυσίμων κυμαίνονταν σε περίπου 1,2 με 1,3 ευρώ το λίτρο της αμόλυβδης και περίπου 1,05 ευρώ το λίτρο του πετρελαίου κίνησης.

Οι σημερινές τιμές στη Μαγνησία

Σήμερα, στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Βόλου, το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται από 0,860 έως 0,960 ευρώ ανά λίτρο.

Η απλή αμόλυβδη βενζίνη πωλείται κατά μέσο όρο στα 1,481 ευρώ ανά λίτρο, και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,254 ευρώ ανά λίτρο.

«Πετάει» η τιμή στις Β. Σποράδες

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων οι τιμές κινούνται σε εξωπραγματικά επίπεδα, αφού ο μέσος όρος πώλησης της 95άρας αμόλυβδης βενζίνης φτάνει στα 1,820 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης από 0,898 έως 1,090 ευρώ το λίτρο!

error: Content is protected !!