Εμφύλια πυρά στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου – Μέλος κατηγορείται για ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές

85027135 126479115365809 7021389106454200320 n 2 1024x586 2

Σε μία σοβαρή καταγγελία για μέλος της προβαίνει σήμερα με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο facebook η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της Καύσης σκουπιδιών από την Τσιμεντοβιομηχανία.

KEN 728X100

Ειδικότερα, δραστήριο μέλος της κατηγορείται από άλλα μέλη για εθνικιστικές τάσεις, σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Στις 3 Μαρτίου θα διεξαχθεί γενική συνέλευση της Επιτροπής προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου συστάθηκε το φθινόπωρο του 2017 με μοναδικό σκοπό να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς ώστε να σταματήσει η καύση απορριμμάτων από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία που έχει αδειοδοτηθεί να καίει 200000 τόνους RDF το χρόνο. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εργάστηκε πολύ σκληρά σε δυο τομείς. Ο πρώτος και ο πιο ουσιαστικός αφορά τον σκληρό και πολυεπίπεδο αγώνα για την παύση της καταστροφικής για τη δημόσια υγεία πρακτικής της καύσης απορριμμάτων, όταν η αέρια ρύπανση έχει πλέον σπάσει κάθε ρεκόρ σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, καθώς περί τις 180 από τις 365 μέρες του χρόνου οι συγκεντρώσεις σε μικροσωματίδια PM 2,5 να βρίσκονται σε όρια συναγερμού.Η άλλη όψη του αγώνα αφορά την προσπάθεια να διαφυλαχθεί ο υπερκομματικός χαρακτήρας της Επιτροπής αφού οι διοξίνες και οι ασθένειες που αυτές προκαλούν, δεν έχουν ούτε ιδεολογικές ούτε ταξικές προτιμήσεις και γι’ αυτό πριν από ένα χρόνο, διαχωρίσαμε τη θέση μας από άλλου είδους αγώνες με κομματικό πρόσημο. Όμως δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε ότι ένας αγώνας για καθαρό αέρα, που πηγάζει από το αναφαίρετο δικαίωμα της ζωής, της ελευθερίας και του πολιτισμού, μπορούν εύκολα να τον οικειοποιηθούν πρόσωπα που δεν φέρουν τον πολιτισμό μέσα τους. Δυστυχώς, βρεθήκαμε εξαπίνης, όταν στους κόλπους της επιτροπής παρεισέφρησαν πρόσωπα με εθνικιστικές τάσεις, ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές ακόμα και κατά συναγωνιστών, που δεν συνάδουν με τις δημοκρατικές διαδικασίες και την καθαρότητα του αγώνα κατά της καύσης.Ως το νόμιμα εκλεγμένο Συντονιστικό της Επιτροπής Αγώνα, δηλώνουμε ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας, και συνεχίζουμε τον αγώνα για καθαρό αέρα για όλους, ντόπιους και ξένους, άντρες και γυναίκες ισότιμα, ενωτικά και χωρίς διακρίσεις. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν μπορεί να γίνει άθυρμα στα χέρια κανενός γιατί δημιουργήθηκε για έναν πολύ σοβαρό λόγο: Να αντιστέκεται σθεναρά όταν διακυβεύεται η ζωή των πολιτών και να πιέζει τους θεσμούς για τη λήψη της σημαντικότερης για την υγεία της πόλης απόφασης, την παύση της καύσης. Στις 3/3 καλούμε σε Γενική Συνέλευση για να συσκεφθούμε με διαφάνεια και αποφασιστικότητα επάνω στις μελλοντικές ενέργειες της Επιτροπής. Καλούμε νέα μέλη να εγγραφούν στον αγώνα που θα ενδιαφέρονται έμπρακτα να βοηθήσουν να σταματήσει ο Βόλος να είναι ο σκουπιδότοπος της ΝΑ Ευρώπης.Συντονιστικό Επιτροπής Αγώνα

error: Content is protected !!