Οι δήθεν εκπρόσωποι της Microsoft «χτύπησαν» στη Σκιάθο – Θύμα ένας 72χρονος

tilefoniki 1
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Από το Α.Τ. Σκιάθου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή (υποκλοπή προσωπικών στοιχείων πιστωτικής κάρτας & κωδικών e-banking). Να σημειώσουμε πως οι ίδιοι απατεώνες είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν και κατοίκους της Αλοννήσου, με τον Δήμο του νησιού να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

KEN

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα 72χρονου ημεδαπού παθόντα κατοίκου Σκιάθου, πρωινές ώρες της 16/02/2021, επικοινώνησε μαζί του από άγνωστη τηλεφωνική σύνδεση σε τηλεφωνική σύνδεση της οικίας παθόντα, άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας MICROSOFΤ και μιλώντας του αγγλικά, τον σύνδεσε με κάποιον τεχνικό της εταιρείας ο οποίος ζήτησε από παθόντα να ανοίξει τον υπολογιστή του για να πραγματοποιήσει έλεγχο ασφαλείας από ιούς και έπειτα από κάποιες τεχνικές ενέργειες, τον απενεργοποίησε μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης.

Όταν ο παθών ενεργοποίησε εκ νέου τον υπολογιστή, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένος και απαιτούνταν η χρήση κωδικού. Κατόπιν, ο παθών,  τηλεφώνησε σε Τράπεζες που διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς με e-banking και ενημερώθηκε ότι από τον λογαριασμό της μίας Τραπέζης μεταφέρθηκε χρηματικό ποσό 200,00 Ευρώ στον λογαριασμό έτερης Τράπεζας που διατηρεί ο ίδιος λογαριασμό και από κει σε τράπεζα του Εξωτερικού, όπου οι δράστες ανέφεραν τον ίδιο τον παθόντα ως δικαιούχο, γεγονός που όπως δήλωσε ο παθών είναι ψευδές.

Από το Α.Τ. ΣΚΙΑΘΟΥ, διενεργείται Προανάκριση.

error: Content is protected !!