Η Bundesliga κάνει άνοιγμα σε επενδυτικά funds

3015217


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 15:44

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γερμανίας, η Bundesliga, κάνει άνοιγμα σε επενδυτικά funds. H DFL, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την επιχειρηματική διαχείριση του γερμανικού πρωταθλήματος, αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία με 30 πλειοδότες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στη Bundesliga εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώσεις του ζητήματος.

Η πώληση θα διοχετεύσει απαραίτητα έσοδα σε ένα πρωτάθλημα που έχει πληγεί πολύ από την πανδημία και τα άδεια γήπεδα εξαιτίας αυτής. Σημειώνεται πως η Bundesliga φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Advent International και η BC Partners έχουν ήδη επικοινωνήσει με τη Bundesliga σχετικά με την απόκτηση μεριδίου, σημειώνει το δημοσίευμα. Το ενδιαφέρον τους αναμένεται να εκφράσουν και οι CVC, Bain Capital, General Atlantic και KKR.

Τα διεθνή δικαιώματα μετάδοσης της Bundesliga αξιολογούνταν στα 240 εκατομμύρια ευρώ (292 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως από την Deloitte, πριν από τον αντίκτυπο της πανδημίας, σε σύγκριση με περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγγλική Premier League και 897 εκατομμύρια ευρώ για την ισπανική La Liga.

Το ενδιαφέρον των funs για το ποδόσφαιρο έχει αυξηθεί. Πέρυσι, η CVC, η Advent και το FSI Fund της Ιταλίας συμφώνησαν να πληρώσουν 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για ένα μερίδιο 10% σε εταιρεία ενημέρωσης για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κορυφαίου ιταλικού πρωταθλήματος, με τους 20 συλλόγους του ωστόσο να μην έχουν συμφωνήσει ακόμη με τους όρους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 15:44

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!