ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάκριση σε διαγωνισμό του ΜΙΤ για Βολιώτισσα φαρμακοποιό

mantziri farmakopios
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μεταξύ των έξι φιναλίστ βρέθηκε  η ομάδα που έλαβε χώρο σε ένα hackathon του MIT Sloan School of Management στη Βοστόνη, στην οποία συμμετέχει και εκπροσώπησε  η Βολιώτισσα, Μαρία Μαντζίρη, φαρμακοποιός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορούσε στην εντατική παραγωγή ιδεών για την επίλυση προβλημάτων και ανισοτήτων στην εκπαίδευση σε καιρό πανδημίας. 

KENT728X100 1

Η ομάδα με εκπρόσωπο την Μαρία Μαντζίρη, διακρίθηκε στην 3η θέση ανάμεσα σε 45 ιδέες, 280+ συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο και με έπαθλο 1.000 δολάρια.

Αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, η κ. Μαντζίρη θα φιλοξενηθεί στην ΕΡΤ Βόλου και στην εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” (09:00-10:00), αλλά για την συμμετοχή στο διαγωνισμό επισημαίνει:

“Το περασμένο σαββατοκύριακο έλαβε χώρα ένα hackathon από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ Sloan School of Management στη Βοστόνη, ένας διαγωνισμός ουσιαστικά με στόχο την εντατική παραγωγή ιδεών και πρωτοτύπων, με στόχο την επίλυση προβλημάτων γύρω από τη θεματολογία diversity, equity and inclusion. Το όνομα της διοργάνωσης είναι MIT Hack for Inclusion και είναι η 4η χρονιά που πραγματοποιήθηκε. Η ομάδα μου δούλεψε στο challenge της εταιρείας Microsoft, με στόχο την επίλυση της ανισότητας που δημιουργήθηκε στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας, με έμφαση τους νέους μαθητές που ανήκουν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονότητες. Προτείναμε τη δημιουργία μιας digital πλατφόρμας, η οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσαρμόζεται στις ικανότητες και τις προτιμήσεις εκμάθησης του κάθε μαθητή, προσφέροντας επιπλέον προνόμια για κοινότητες με μειωμένη πρόσβαση στο ίντερνετ και χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τεχνολογίες. Ονομάσαμε την πρόταση μας Level-ED, εμπνευσμένοι από το μοτο leveling the educational playing field”.

πηγη

error: Content is protected !!