Γυναίκα τραυματίστηκε από σφαίρα στη διάρκεια της επιχείρησης καταστολής των διαδηλώσεων

3017124
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, 18:08

KEN

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Μιανμάρ συνέλαβαν σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές στο πλαίσιο της πιο εκτεταμένης επιχείρησης καταστολής των διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, ανέφερε η Ένωση Βοήθειας Πολιτικών Κρατουμένων.

«Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε εκατοντάδες», είπε στο Ρόιτερς η εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αούνγκ Μίο Κιόου.

«Περισσότερα από δέκα λεωφορεία των φυλακών εισήλθαν στην φυλακή Ινσέιν με περίπου 40-50 άτομα μέσα στο καθένα. Συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές και στη Μονίουα. Προσπαθούμε τώρα να μάθουμε τα ονόματα των συλληφθέντων», σημείωσε.

Στη διάρκεια της επιχείρησης καταστολής στη Μονίουα μια γυναίκα τραυματίστηκε από σφαίρα, ενώ αρχικά είχε αναφερθεί από τοπικά μέσα ότι έχασε τη ζωή της. Οι συνθήκες του τραυματισμού της δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η Μιανμάρ συγκλονίζεται από ένα κύμα φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα με το οποίο ανατράπηκε η εκλεγμένη ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι την 1η Φεβρουαρίου.

Τα επεισόδια βίας σημειώθηκαν μετά τη χθεσινή έκκληση του απεσταλμένου της Μιανμάρ στα Ηνωμένα Έθνη να επιστρατευθεί «κάθε απαραίτητο μέσο» για να λήξει το πραξικόπημα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση MRTV.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο πρέσβης «πρόδωσε τη χώρα και μίλησε για λογαριασμό μιας ανεπίσημης οργάνωσης η οποία δεν εκπροσωπεί τη χώρα, ενώ έκανε κατάχρηση της εξουσίας και των υποχρεώσεων ενός πρεσβευτή».

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο πρέσβης της Μιανμάρ Κιό Μόε Ταν είχε δηλώσει ότι μιλάει εκ μέρους της κυβέρνησης της Σου Τσι κάνοντας έκκληση να χρησιμοποιηθεί «κάθε απαραίτητο μέσο για την ανάληψη δράσης κατά του στρατού της Μιανμάρ και την εξασφάλιση ασφάλειας για τους πολίτες».

«Χρειαζόμαστε ισχυρότερες ενέργειες από τη διεθνή κοινότητα για να λήξει άμεσα το στρατιωτικό πραξικόπημα… και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη», είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη μητρική του γλώσσα, ο διπλωμάτης είχε υψώσει το χέρι του με ενωμένα τα τρία δάχτυλα, όπως κάνουν οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές, λέγοντας: «Ο σκοπός μας θα επικρατήσει».

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!