Ιταλική ταξιδιωτική σελίδα αποθεώνει τη Λάρισα και την αγάπη της για τον Μορικόνε: «Μία πόλη με χίλιες εκπλήξεις»

en5 moricone
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η αγάπη της Λάρισας για τον μεγάλο Ιταλό συνθέτη και μαέστρο Ένιο Μορικόνε δεν περνά απαρατήρητη στη γειτονική, γενέτειρα χώρα του. Η δημοφιλής ταξιδιωτική σελίδα siviaggia.it φιλοξενεί ένα διθυραμβικό αφιέρωμα στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, την οποία και αποθεώνει χαρακτηρίζοντάς την ως «μία πόλη με χίλιες εκπλήξεις».

Το αφιέρωμα ξεκινά αναφέροντας πως «υπάρχει μια πόλη στον κόσμο που μπορεί να οριστεί ως η πιο αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε. Μιλάμε για τη Λάρισα, μια πόλη 140 χιλιάδων κατοίκων, που αναδύεται στην καρδιά της Ελλάδας, ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Συνεχίζει υποστηρίζοντας πως «εδώ όλοι είναι τεράστιοι ενθουσιώδεις θαυμαστές του μεγάλου Ιταλού συνθέτη και μαέστρου που πέθανε στις 6 Ιουλίου σε ηλικία 91 ετών και, για να τον τιμήσουν, πριν από μερικά χρόνια δημιούργησαν επίσης μια τεράστια τοιχογραφία σε ένα ψηλό κτίριο στο ιστορικό κέντρο. Ένα έργο τέχνης που απεικονίζει το πρόσωπο του Μορικόνε, που δημιουργήθηκε από τρεις ντόπιους καλλιτέχνες οι οποίοι εργάστηκαν τέσσερις ημέρες για να το ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Είναι πραγματικά μεγάλη η αγάπη που έχουν οι κάτοικοι της Λάρισας για τον πιο διάσημο συνθέτη στον κόσμο, τόση ώστε το πρόσωπο του Μορικόνε (στυλιζαρισμένο και αναθεωρημένο από τοπικούς καλλιτέχνες) να βρίσκεται παντού: στον δρόμο, σε μπαρ, σε εστιατόρια. Όλα αυτά οφείλονται σε μια πρωτοβουλία που προωθήθηκε από την ελληνική πολιτιστική ένωση των φίλων της μουσικής του Ένιο Μορικόνε, η οποία, χάρη στο Δήμο Λάρισας, την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη και το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο στην Αθηνά, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να εκδηλώσουν την αφοσίωσή τους στη μουσική και τον μαέστρο».

Ακολουθεί μία ιστορική αναφορά στη Λάρισα και τα αξιοθέατά της: «Μια πόλη που χαρακτηρίζεται από την ιστορία και τον νεωτερισμό της, όπου το ιστορικό κέντρο είναι πραγματικά ζωντανό για να περπατήσει κανείς και να ανακαλύψει ανάμεσα σε πεζόδρομους, καταστήματα, αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου θεάτρου του 3ου αιώνα π.Χ. που στο παρελθόν κυριάρχησε στο ιστορική πόλη και όπου πραγματοποιήθηκαν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Ένα μέρος όπου η τέχνη και η μουσική υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να βρεθούν σε κάθε γωνιά»… Ανάμεσα στα σημεία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί σύμφωνα με τη σελίδα, είναι η δημοτική πινακοθήκη, το αρχαιολογικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο (μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο σε όλη τη Θεσσαλία), καθώς και το Γενί Τζαμί. Υπάρχουν επίσης φυσικοί χώροι, όπως το πάρκο Αλκαζάρ, που διασχίζεται από τον ποταμό Πηνειό και παραλίες, όπως ο Αγιόκαμπος, ο Βελίκας και η Σωτηρίτσα, ιδανικοί προορισμοί για όσους αναζητούν λίγη χαλάρωση».

Αναφέρεται επίσης στα Τέμπη, λέγοντας πως «αρκεί να αφήσετε την πόλη για να αλλάξετε οριστικά την προοπτική και να βρεθείτε στην κοιλάδα των Τεμπών, μεταξύ του όρους Όλυμπος και του όρους Όσσα. Ανάμεσα στους λόφους με θέα στην πόλη μπορείτε να θαυμάσετε το ιστορικό κάστρο της Λάρισας. Ένα ερειπωμένο φρούριο που προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλη την κοιλάδα».

Κλείνει, χαρακτηρίζοντας τη Λάρισα ως «μια πόλη με χίλιες εκπλήξεις, για να επισκεφθείτε όλους όσους αγαπούν τον υπέροχο Ένιο Μορικόνε».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!