Κοπάνας και Ντενέζος στην ΤΟΜΥ Αγριάς: «Στόχος η βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών μας»

denezos kopanas
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

-Στόχος η βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών μας

KENT728X100

-Να ενισχυθούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα»

Την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγριάς επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιφερειακών Ενοτήτων Δήμου Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Ηλία Ντενέζο, ύστερα από πρόσκληση της συντονίστριας των ΤΟΜΥ Μαγνησίας, Πόπης Σκούπρα.

Ο Αργύρης Κοπάνας  είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπεύθυνο συντονιστή του Κέντρου Υγείας Βόλου, Γιώργο Μπακούλα καθώς και με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Αγριάς, παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας και παρακολούθησε την εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε. Επίσης, το «παρών» έδωσε η υπεύθυνη των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, Ζωή Θέου, η οποία πληροφόρησε το Αντιδήμαρχο για τον προγραμματισμό των τεστ  COVID-19.

Σε δηλώσεις του ο Αργύρης Κοπάνας ανέφερε τα εξής: «στην ΤΟΜΥ Αγριάς παρέχονται υψηλές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Καθημερινά εξυπηρετούνται 40-50 δημότες μας. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας COVID-19, μετακινούνται ιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα και στα κέντρα αναφοράς, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες. Αυτό το μέτρο μπορεί να είναι προσωρινό, αλλά για όσο διαρκεί η πανδημία, αλλά και για μετά το πέρας αυτής, καθίσταται ακόμη πιο αναγκαία η ενίσχυση των δομών αυτών με περαιτέρω στελέχωση.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας είναι απαραίτητες. Χρειάζονται στις τοπικές μας κοινωνίες. Τις χρειάζονται οι συνδημότες μας.

Ενημερώθηκα ότι η ΤΟΜΥ Αγριάς έχει εξοπλισθεί και οργανωθεί για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, ενώ υπάρχει αντίστοιχος σχεδιασμός για όλες τις ΤΟΜΥ. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να υλοποιηθεί από την Πολιτεία προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες μας και να εμβολιάζονται στον τόπο τους, αποφεύγοντας μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

Ο Δήμος Βόλου είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα ζητήματα της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των δημοτών, ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης COVID-19».

error: Content is protected !!