ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η έρευνα στο σπίτι του Λιγνάδη

45 image
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη που διενεργείται αυτή την ώρα.  Αμέσως μετά την επίσκεψή του στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται ο Λιγνάδης, ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι, τη μηχανή και το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ηθοποιού-σκηνοθέτη. 

KENT728X100

Η έρευνα γίνεται με καθυστέρηση πολλών ημερών, ένα ικανό χρονικό διάστημα που μπορεί να έδωσε τη δυνατότητα να εξαφανιστούν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του Λιγνάδη, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι. 

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η έρευνα αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά, καθώς η  κλήση της ανακρίτριας έφτασε στο γραφείο του, μόλις δύο ώρες νωρίτερα, κι ενώ εκείνος βρισκόταν ήδη στην Τρίπολη.   Επίσης, όπως υποστηρίζει ο συνήγορος, η ανακρίτρια  έστειλε κλήση και στον προφυλακισμένο Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να είναι παρών.  «Κοινοποιήσατε  στον εντολέα μου, ενώ γνωρίζετε ότι κρατείται στις Φυλακές Τριπόλεως, κλήση να παρευρεθεί ο ίδιος ή να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του σε τέσσερις ανακριτικές πράξεις, τις οποίες διατάξατε…. Ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης, όπως γνωρίζετε είναι αδύνατον να παραστεί, εκτός εάν, όπως επιβάλλει ο ΚΠΔ, μεταχθεί, για να είναι παρών σε αυτές τις ανακριτικές πράξεις».

Αδυναμία να είναι παρών στην έρευνα όμως δήλωσε κι ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ζητώντας την αναβολή των «ανακριτικών πράξεων, διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων».

Σε δύο αιτήσεις του προς την ανακρίτρια, αναφέρει μάλιστα το βαρύ πρόγραμμα που έχει σήμερα και αύριο σημειώνοντας: «Μέχρι τις 15:00 θα είμαι στις Φυλακές Τριπόλεως, αλλά και ακολούθως λόγω του ότι αύριο 4.3.2021 υπερασπίζομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, διότι διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και είμαι ο νέος και μοναδικός συνήγορός του, αλλά και διότι η δίκη είναι αδύνατον να αναβληθεί λόγω κινδύνου παραγραφής των πλημμελημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής». 

Στο δεύτερο αίτημα προς την ανακρίτρια, ο συνήγορος του σκηνοθέτη χαρακτηρίζει «προκατειλημμένη» την ανακρίτρια και αναφέρει: «Σήμερα, και ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό Σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα,  για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά».

Ο κ. Κούγιας δεν παραλείπει να αναφερθεί στα δικά του αιτήματα για κατά αντιπαράσταση εξέταση θύτη κι θύματος, αλλά και αυτοψία στο ξενοδοχείο που φέρεται να τελέσθηκε ο βιασμός.

«Τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμού» λέει ο κ. Κούγιας καταλήγοντας: «Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, στο Μεταξουργείο:

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!