ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροπολογία θα δώσει λύση στο θέμα των αμμοκρατών στην παραλία της Νικήτης

3018676
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 04:41

Σε λύση μέσω τροπολογίας που θα καταθέσουν τα συναρμόδια υπουργεία προσβλέπει ο δήμος Σιθωνίας Χαλκιδικής για το θέμα που έχει προκύψει με τους αμμοκράτες στην παραλία της Νικήτης.

Οι κάτοικοι της Νικήτης προχώρησαν σε κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν τα μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να κατεδαφίσουν τους αμμοκράτες στην παραλία του οικισμού, που είχαν τοποθετήσει παράνομα ντόπιοι πριν από πέντε δεκαετίες για την προστασία του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σιθωνίας σε συνάντηση στο γραφείο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης δρ. Ιωάννη Σάββα, παρουσία του δημάρχου Κυπαρίσση Ντέμπλα και του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργου Γιάννη «επιβεβαιώθηκε μέσω των συναρμόδιων υπουργείων η κατάθεση τροπολογίας την Πέμπτη, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης».

Ο δήμος Σιθωνίας επισημαίνει ότι «από τον Οκτώβριο έχει προχωρήσει σε σύμβαση με εξειδικευμένο γραφείο μελετών ώστε να νομιμοποιηθούν οι κατασκευές που έγιναν σε χρόνο προγενέστερο της σημερινής διοίκησης και να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που χρονίζουν».

Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «ο συντονιστής έδειξε κατανόηση στα θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω των υπηρεσιών του, ύστερα από σχετικές μελέτες».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 04:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!