Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Στάμο από τον Πάνο Σκοτινιώτη

24 21
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Με μεγάλη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Γιάννη Στάμο. Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο, τον αθλητισμό, με πάθος,  μαχητικότητα και αίσθημα  κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

KENT728X100

 Με τον Γιάννη περάσαμε μια γεμάτη και δημιουργική εικοσαετία, στην οποία οι δρόμοι μας συναντιούνταν. Ξεκινήσαμε μαζί το 1983, ως αντιδήμαρχοι, στο ίδιο γραφείο, με δήμαρχο τον Μ. Κουντούρη. Μαζί στα δημοτικά έδρανα μέχρι το 1989, και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 1989, στα έδρανα της Βουλής, εκείνος με το ΠΑΣΟΚ, εγώ με τον ΣΥΝ. Στις πρώτες νομαρχιακές εκλογές του 1994 ήμασταν αντίπαλοι, αλλά τελικά αναπτύξαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία για μια ολόκληρη οκταετία (1995-2002), αφού όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αντινομάρχης με σημαντικές αρμοδιότητες. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 ήταν η σειρά μου να τον στηρίξω ως υποψήφιο νομάρχη. Με τον Γιάννη δεν συμφωνούσαμε πάντοτε. Ωστόσο οι όποιες διαφορές μας, ακόμη και οι συγκρούσεις μας, παρέμεναν πάντοτε σε πολιτικό επίπεδο και δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή και φιλική μας σχέση. Πολύ περισσότερο, δεν διατάραξαν ποτέ την παραγωγική συνεργασία μας για τα προβλήματα του Βόλου και τους Μαγνησίας. 

Καλό σου ταξίδι, Γιάννη. Φεύγεις, έχοντας ανταποδώσει την τιμή και την εμπιστοσύνη που κατ’ επανάληψη εξέφρασαν  στο πρόσωπό σου οι πολίτες της Μαγνησίας. Στη Ματίλντε, τη Ντανιέλα και τη Μαργκώ, και σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους, θερμά συλλυπητήρια.»

error: Content is protected !!