Πάνω από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Δαμάσι – Ακατάλληλο και το σχολείο, ζημιές σε άλλα δύο σχολεία στον Τύρναβο

damasi sxoines 780x405
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε σκηνές, φιλικά σπίτια και ξενοδοχεία της Λάρισας και των Τρικάλων διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής του Δαμασίου οι οποίοι χτυπήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Στο γήπεδο του χωριού στήθηκαν περί τις 240 σκηνές σε συνεργασία του στρατού με την πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, περί τα 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Δαμάσι και είναι ακατοίκητα. Επίσης, έχει καταστραφεί το σχολείο στο χωριό, αλλά και έχουν υποστεί δύο ακόμη σχολεία στον Τύρναβο. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συστηματική καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και στα δημόσια κτίρια.

Επίσης από το υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε εντολή στους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας να δουν τις πρώτες ζημιές ώστε να δοθεί το πρώτο επίδομα των 600 ευρώ και ανάλογα με την ζημιά της οικοσυσκευής να δώσουν τα χρήματα στους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στο στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο έχει στηθεί ένα άτυπο συντονιστικό για τον συντονισμό των ενεργειών, ενώ όπως είπε επίσης ο περιφερειάρχης έχουν γίνει έλεγχοι σε δομές υγείας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Η βραδιά πάντως ήταν δύσκολη από τους μετασεισμούς. Δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ του onlarissa.gr

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!