ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προς επιτάχυνση των εμβολιασμών με οικογενειακούς γιατρούς για να αποτραπεί ένα τρίτο κύμα

3019764
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 17:24

Ανησυχώντας για το επόμενο κύμα του κορωνοϊού λόγω της εξαγγελθείσας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité του Βερολίνου προτρέπει να επιταχυνθούν στον μεγαλύτερο βαθμό, turbo, οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 με τη συμμετοχή των οικογενειακών γιατρών.

«Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε ταχύτητα σε τούρμπο εάν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα του κορωνοϊού», δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Μάρτιν Κράις, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου και αρμόδιος για θέματα περίθαλψης των ασθενών. Έκανε δε έκκληση να συμπεριληφθούν και οι οικογενειακοί γιατροί στον προγραμματισμό των εμβολιασμών και την εφοδιαστική αλυσίδα. «Βρίσκονται επί τόπου, υπάρχει μια συστηματική επικοινωνία, γνωρίζουν τους ασθενείς τους και υπάρχει μια στενή, συχνά μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους», τόνισε.

Ο Kράις τάχθηκε επίσης «υπέρ της εξάντλησης τουλάχιστον των μέγιστων χρονικών διαστημάτων εμβολιασμού τα οποία προβλέπονται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού, ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν το πρώτο εμβόλιο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Ένας πρώτος εμβολιασμός προστατεύει ήδη πολύ καλά από μια σοβαρή εξέλιξη του Covid-19», όπως είπε.

Στο Βερολίνο, το νοσοκομείο Charité περιθάλπει κυρίως πολύ σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού και έτρεξε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου για να αντιμετωπίσει τον υψηλό αριθμό των ασθενών. Οι γιατροί εντατικής θεραπείας φοβούνται τώρα ότι μετά τη χαλάρωση των μέτρων, θα υπάρξει σημαντική αύξηση νέων λοιμώξεων και στη συνέχεια υψηλή πίεση στις κλινικές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 17:24

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!