ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κρεμλίνο απέρριψε ως αβάσιμη την έκκληση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία να καταστρέψει τα χημικά της όπλα

3019723
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 16:04

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα Πέμπτη ως αβάσιμη και παράλογη την έκκληση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία να καταστρέψει τα χημικά της όπλα, λέγοντας ότι η Μόσχα έχει καταστρέψει τα χημικά της όπλα πριν από πολλά χρόνια συμμορφούμενη προς τη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων και περιμένει ανάλογα βήματα από τους συνομιλητές της.

«Η Ρωσία ήδη πριν από πολλά χρόνια ανακοίνωσε και πιστοποίησε την καταστροφή ολόκληρου του χημικού οπλοστασίου στο έδαφός της» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας ότι η Ρωσία «έχει εφαρμόσει πλήρως τους όρους της συγκεκριμένης Σύμβασης». Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «η Ρωσία δεν διαθέτει χημικά όπλα». «Μάλιστα περιμένουμε μερικοί από τους συνομιλητές μας τα εφαρμόσουν επίσης τους όρους της συνθήκης» είπε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις χώρες εκείνες που διαθέτουν στο έδαφός τους χημικά όπλα και συνεπώς «υπό το φως της πραγματικότητας αυτής παρόμοιες δηλώσεις στερούνται φυσικά λογικής, είναι αβάσιμες και στην ουσία συνιστούν απόπειρα να καμουφλάρουν την πολιτική του περαιτέρω περιορισμού της Ρωσίας που υιοθετούν» .

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε ότι ο λόγος της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία ήταν η χρήση από τη Ρωσία χημικών όπλων εναντίον των ίδιων της των πολιτών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 16:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!