Ιρλανδία: Έρευνα για τέσσερις θανάτους βρεφών

3020000
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 04:42

Έρευνα ξεκινούν οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας για τις περιπτώσεις τεσσάρων βρεφών που γεννήθηκαν νεκρά και ο θάνατός τους ενδέχεται να συνδέεται με την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας Ρόναν Γκλιν.

Ο Γκλιν είπε ότι οι Αρχές έχουν ενημερωθεί για τέσσερις περιπτώσεις θνησιγενών βρεφών που ίσως συνδέονται με μια ασθένεια που αποκαλείται Covid Placentis. 

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που ανέφεραν αυτές τις περιπτώσεις, οι έγκυες γυναίκες είχαν βρεθεί θετικές στον νέο κορωνοϊό και στη συνέχεια γέννησαν νεκρά βρέφη. Η αιτία θανάτου των μωρών τους ήταν μια μόλυνση του πλακούντα.

Θα γίνουν επιπλέον έρευνες προτού να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, είπε ο Γκλιν προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 4.396 άνθρωποι. Η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τρίτου πανεθνικού lockdown, αφού στις αρχές Ιανουαρίου κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 04:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!