ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέλλας: Κατ’ εξαίρεση και άμεσος εμβολιασμός σεισμόπληκτων

k11
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τον κατ’εξαίρεση και άμεσο εμβολιασμό των σεισμόπληκτων, λόγω των φαινομένων συγχρωτισμού που δημιουργεί η διαμονή τους σε πρόχειρους υπαίθριους καταυλισμούς, ζήτησε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον αν. υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τονγ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ακόμη, προώθησε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το αίτημα να υπάρξει ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσητων μαθητών και των αποφοίτων, που έχουν πληγεί από τον ισχυρό σεισμό με αποτέλεσμα την πλημμελή προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Λαρισαίος πολιτικός βρέθηκε για δεύτερη μέρα στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας και, συγκεκριμένα, στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι, το Αμούρι και τη Μαγούλα, όπου διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι από τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 Κατ’ εξαίρεση εμβολιασμοί για τους σεισμόπληκτους

Από το Δαμάσι και το Μεσοχώρι, ο Χρήστος Κέλλας επικοινώνησε τηλεφωνικά, τόσο με τον αν. υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, όσο και τον γ.γ.ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους, από τους οποίους ζήτησε τον κατ’ εξαίρεση και άμεσο εμβολιασμό των σεισμόπληκτων. Αίτηματο οποίο εξετάζεται θετικά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείαςκαι αναμένονται ανακοινώσεις.

 Πανελλαδικές – Τηλεκπαίδευση

Το αίτημα πολλών οικογενειών, τα παιδιά των οποίων ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, καθώς λόγω τωνιδιαίτερων συνθηκών η προετοιμασία τους είναι πλημμελής,προώθησε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο Χρήστος Κέλλας και αναμένονται σχετικές αποφάσεις.

Με αφορμή και την αναστάτωση, που δημιουργήθηκε με τη διεξαγωγή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης στις σεισμόπληκτες περιοχές, ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου τα θέματα αυτά να ρυθμίζονται και να επιλύονται σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο, που γνωρίζουν και βιώνουν καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τη δυνατότητα μαθητών και εκπαιδευτικών να παρακολουθούν και να διδάσκουν, αντιστοίχως,  εξ αποστάσεως τα μαθήματα.

Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας

Ακόμη, ο κ. Κέλλας, στο Δαμάσι, συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, στον οποίο μετέφερε την αγωνία του κόσμου για τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις και την ανησυχία που κορυφώθηκε μετά τον προχθεσινό νέο ισχυρό σεισμό. Ο κ. Λέκκας ενημέρωσε τον βουλευτή της ΝΔ για τα αποτελέσματα της σύσκεψης των σεισμολόγων που προηγήθηκε, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!