Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους των Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών

viber image 2021 03 09 15 32 37

Με εκπροσώπους των Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών συναντήθηκε τη Δευτέρα  8-3-2021 η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με θέμα συζήτησης τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

KEN 728X100

Το προσχέδιο το οποίο υπάρχει ως βάση συζήτησης μέχρι σήμερα, μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και των επαγγελματιών, κρίνεται ως επικίνδυνο για την βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών και έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία.  Στο πλαίσιο της ανησυχίας αυτής η επιτροπή κατέθεσε προς την κα Παπανάτσιου προτάσεις- θέσεις για την καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Η κα Παπανάτσιου από τη πλευρά της ανέφερε πως πρέπει να προστατευθεί ο κοινωνικός και ανθρώπινος χαρακτήρας του θεσμού των λαϊκών αγορών απέναντι στις επιθετικές προθέσεις της κυβέρνησης. Η συζήτηση και οι προτάσεις που κατατέθηκαναπό την επιτροπή στοχεύουν στη βελτίωση των λαϊκών αγορών. Περιμένουμε την διαβούλευση με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης γιατί αν τελικά ισχύσουν τέτοιες ρυθμίσεις οι αρνητικές επιπτώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα αισθητές όχι μόνο στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών αλλά και στην ποιότητα των προϊόντων και στην τσέπη των καταναλωτών. 

Η επιτροπή κα απαρτίζονταν από τους κ.κ. Αϊβαζόγλου Ανδρέα (ΠρόεδροςΈνωσης Μικροπωλητών Βόλου Βιομηχανικών Ειδών «Γόρδιος Δεσμός»), Τζοάνου Στεφανία (Συντονίστρια Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Ειδών), Τσακανίκας Απόστολος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας)

error: Content is protected !!