ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας: Τήρηση του πρωτοκόλλου αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία – Οι πληγέντες μαθητές της Γ΄Λυκείου

dake kathigiton
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Aνακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας για την τήρηση του πρωτοκόλλου αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία και τους πληγέντες μαθητές της Γ΄Λυκείου:

“Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου, ως γνωστόν ,δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νομού μας, με αποτέλεσμα οι κατοικίες κάποιων εξ αυτών να υποστούν υλικές ζημιές και κάποιων άλλων να καταστραφούν και να αναγκαστούν να διαμένουν προσωρινά σε σκηνές ,τροχόσπιτα ή οικίσκους.

Εδώ, οφείλουμε να τονίσουμε την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση των Δήμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των συναρμόδιων Υπουργείων ,ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση των σεισμοπαθών. Όλοι τους  δε οφείλουν να συμβάλλουν ώστε να προχωρήσει ,το ταχύτερο δυνατό, ο έλεγχος καταλληλότητας του συνόλου των χώρων των σχολικών μονάδων για να επιστρέψουν με ασφάλεια στις αίθουσες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Ξεκάθαρα διαπιστώθηκε πως ο βαθμός  ετοιμότητας των σχολικών μονάδων σε περιπτώσεις σεισμών ,είναι σε υψηλό επίπεδο.

Διευθυντές σχολείων ,υποδιευθυντές και εκπαιδευτικοί  τήρησαν  άψογα το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι συχνές ασκήσεις αντισεισμικής προστασίας που πραγματοποιούνται στο σύνολο των σχολικών μονάδων βοήθησαν στην πολύ καλή  διαχείριση του γεγονότος  με αποτέλεσμα την άμεση και ασφαλή εκκένωση των χώρων από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ένα τεράστιο ΕΥΓΕ  στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας για την ψυχραιμία και την αυταπάρνηση που επέδειξε στις δύσκολες στιγμές της 3ης Μαρτίου.

Παράλληλα όμως προέκυψε ένα πρόσθετο πρόβλημα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των πληγέντων περιοχών, οι οποίοι ενώ, ήταν αντιμέτωποι ,όσον αφορά την φετινή προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου, με ένα σωρό προβλήματα λόγω της πανδημίας, ξαφνικά αρκετοί από αυτούς αφενός ξεσπιτώθηκαν και αφετέρου δεν παρακολουθούν (άγνωστο έως πότε) μαθήματα στα σχολεία τους.

Για τα παιδιά αυτά η συνέχεια δε θα είναι εύκολη και ισότιμη.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, ελπίζει να γίνει πράξη η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας πως θα υπάρξει  νομοθετική ρύθμιση (ανάλογες έχουν γίνει και στο παρελθόν για  Κεφαλονιά, ν.Λέσβου, Δ.Αττική κλπ) ώστε, όσον αφορά στην πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι μαθητές  αυτοί  να ενταχθούν σε αντίστοιχο καθεστώς με τις παλαιότερες περιπτώσεις μαθητών πληγέντων περιοχών.

Η κοινωνία και η κυβέρνηση οφείλουν να καταδείξουν  το κοινωνικό τους πρόσημο και την αλληλεγγύη που απαιτείται σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!