Κλιμάκια ελέγχουν κτήρια για πιθανές ζημιές και στο δήμο Τεμπών

20210309 104731 780x405

Από τον ισχυρό σεισμό της περασμένης Τετάρτης, 3 Μαρτίου, με επίκεντρο χωριά του δήμου Ελασσόνας και Τυρνάβου, επλήγησαν και περιοχές του δήμου Τεμπών. Ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης άμεσα επικοινώνησε με τους αντιδημάρχους και έδωσε εντολή σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων να καταγράψουν αρχικά πιθανές ζημιές σε οικίες, δημοτικά και σχολικά κτίρια και ναούς. Συγχρόνως δόθηκε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία η οποία επισήμανε άμεσα τα κτίρια που παρουσίαζαν προβλήματα λόγω του σεισμού και έπρεπε να ελεγχθούν περαιτέρω.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα ελέγχου, ζήτησε με έγγραφό από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αποστείλει κλιμάκιο για να ελέγξει περαιτέρω τα κτίρια που έχουν καταγραφεί.

Το πολυάριθμο κλιμάκιο συνοδευόμενο από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των κοινοτήτων προέβη σε διεξοδικό έλεγχο των κτιρίων, (οικίες, δημοτικά κτίρια, ιεροί ναοί, κωδωνοστάσια κ.λπ), μερικά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα και σηματοδοτήθηκαν με κίτρινο χρώμα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επανελεγχθούν τα συγκεκριμένα κτίρια από δευτεροβάθμια επιτροπή του Υπουργείου για τον οριστικό χαρακτηρισμό τους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την επικεφαλής του κλιμακίου Όλια Ζηκοπούλου για την άριστη συνεργασία τους και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Δήμου ότι θα ενημερώνονται διαρκώς για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των κτιρίων αλλά και τις διαδικασίες σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα δήλωσε ότι εάν κάποιος δημότης έχει διαπιστώσει σε ιδιόκτητο οίκημα σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό να ενημερώσει τους αντιδημάρχους και τους κατά τόπους προέδρους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!