Συνελήφθη ο διαδηλωτής που «γκρέμισε» τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα

3022944
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 18:56

KEN 1

Πριν από λίγο έγινε σύλληψη και αλλού ατόμου, που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον άνδρα που έριξε τον αστυνομικό της ομάδας «ΔΙΑΣ» από τη μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη χθες Τρίτη, πριν ακολουθήσει ο ξυλοδαρμός του από διαδηλωτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 30 ετών, ιρακινής καταγωγής, που συνελήφθη σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Προηγουμένως η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του εν λόγω άνδρα και τον αναζητούσε για να προχωρήσει στη σύλληψή του. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως  ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ενός εκ των 16 συλληφθέντων στη Νέα Σμύρνη, του πρώτου που συνέλαβε η αστυνομία,  ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε επίσης σε βάρος αγνώστων δραστών που πήραν μέρος στον ξυλοδαρμό.  

Οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν, ανά περίπτωση, κατηγορίες  για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Όλοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι  7 από αυτούς που  είναι κάτω των 18 ετών  θα απολογηθούν στον ανακριτή ανηλίκων

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 19:01

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!