ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεϊκόπουλος προς Σερέτη: Εξαιρετικά υποστελεχωμένες οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου

meikopoulos alex 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Επιστολή προς τον τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να στελεχώσει το Νοσοκομείο Βόλου με τεχνικό προσωπικό.

KEN

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπεάρχη,

Ο  Οργανισμός του Νοσοκομείο Βόλου προβλέπει 53 οργανικές θέσεις ειδικοτήτων για την κάλυψη των τεχνικών αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σήμερα, όπως αναφέρεται και στον τοπικό τύπο, το Νοσοκομείο διαθέτει μόλις 18 υπαλλήλους τεχνικών ειδικοτήτων, καθώς την τελευταία δεκαετία έγιναν αποχωρήσεις που δεν αναπληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο διαθέτει τρεις μόνιμους ηλεκτρολόγους και έναν επικουρικό, ενώ το αντικείμενο επιβάλει παρουσία δύο ηλεκτρολόγων από κοινού για την κάλυψη των βαρδιών όλου του 24ώρου.

Παντελής είναι η έλλειψη της ειδικότητας του θερμαστή για τη λειτουργία του λεβητοστασίου του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως επιβάλλεται η κάλυψη του χώρου με φυσική παρουσία θερμαστή σε 24ωρη βάση. 

Από την ειδικότητα του υδραυλικού, το Αχιλλοπούλειο διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο ένα μόνιμο υπάλληλο και απασχολεί και έναν ακόμα από Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ενώ και πάλι η φύση του Νοσοκομείου ως δευτεροβάθμια δομή υγείας απαιτεί 24ωρη κάλυψη.

Σε πλήρη υποστελέχωση ο τομέας Ιατρικών Αερίων, που δεν διαθέτει ούτε ένα υπάλληλο.

Ελλείψει μόνιμου προσωπικού των κατάλληλων τεχνικών ειδικοτήτων, η πρακτική που εφαρμόζεται είναι κάλυψη των  σχετικών αναγκών μέσω εργολαβιών, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην κάλυψη των  τεχνικών αναγκών του Νοσοκομείου με ασφαλή τρόπο.

Οι κρίσιμες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εδώ και ένα χρόνο, έχουν φέρει το Νοσοκομείο Βόλου στη πρώτη θέση της «μάχης» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με στόχο την επαρκή και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη των πολιτών της Μαγνησίας.

Η στελέχωση όλων των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών, με το κατάλληλο προσωπικό, όπως αυτό υπαγορεύεται από τον Οργανισμό του αποτελεί αναγκαιότητα για την ενίσχυση του και την έμπρακτη διευκόλυνση του υγειονομικού του έργου.

Παρακαλείσθε όπως παρέμβετε άμεσα, ώστε να στελεχωθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, όπως αυτό προβλέπεται στον Οργανισμό του, με τρόπο που να εξασφαλίζει την επαρκή και ασφαλή τεχνική κάλυψη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

error: Content is protected !!