ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα ξεκινήσει στη Σερβία τον Μάιο

3023582
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 20:31

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού θα αρχίσει έως τις 20 Μαΐου του 2021, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβίας Νενάντ Ποπόβιτς.

Ο Ποπόβιτς δήλωσε επίσης ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα υπογραφεί συμφωνία με τους Ρώσους εταίρους που θα αφορά στην διαβίβαση της τεχνολογίας παραγωγής του εμβολίου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έως τις 16 Απριλίου θα φθάσουν στην Σερβία μικρές ποσότητες των συστατικών του εμβολίου και εν συνεχεία θα παραχθεί μια δοκιμαστική παρτίδα εμβολίου. Αφού πραγματοποιηθεί στην Ρωσία ο έλεγχος της παρτίδας αυτής, θα ξεκινήσει η παραγωγή σημαντικών ποσοτήτων του εμβολίου έως τις 20 Μαΐου.

Στις 3 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συζήτησε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντρ Βούτσιτς το θέμα της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στη Σερβία. Ο Σέρβος πρόεδρος μετά την συνομιλία ανακοίνωσε ότι η Σερβία με την συνδρομή εμπειρογνωμόνων από την Ρωσία θα κατασκευάσουν τις απαιτούμενες μονάδες παραγωγής του ρωσικού εμβολίου, ώστε η χώρα να μπορεί να παράγει μόνη της και πλήρως το εμβόλιο έως το τέλος του έτους.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 20:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!