Η ΕΕ δεν αποκλείεται να προσφύγει δικαστικά κατά της AstraZeneca για παραβιάσεις του συμβολαίου

3025570
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 12:34

KEN 1

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν αποκλείεται» να προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας AstraZeneca, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον κάνοντας λόγο για «παραβιάσεις του συμβολαίου» έπειτα από την ανακοίνωση καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ.

«Υπάρχουν ανησυχίες και κάτι περισσότερο, χωρίς αμφιβολία ορισμένες συμβατικές παραβιάσεις και η Ευρώπη δεν θα παίξει σε ένα σχήμα σαν τα Αρκουδάκια της Αγάπης που θα δίνει χρήματα και δεν θα περιμένει τίποτε σε αντάλλαγμα» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο μικρόφωνο του Radio Classique.

«Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε. «Μπορεί να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές. Δεν αποκλείεται» διευκρίνισε.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά του Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πριν από τις δικαστικές προσφυγές, υπάρχει η πολιτική πίεση, ή ακόμη και του διοικητικού συμβουλίου εσωτερικά στην εταιρεία» ανέφερε.

«Αν χρειαστεί να γίνουν δικαστικές προσφυγές θα τις κάνουμε, αλλά παίρνει χρόνο. Σήμερα το επείγον είναι η παραγωγή» τονίστηκε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι ενεργεί στο πλαίσιο «ευρωπαϊκής στρατηγικής». Στο μέσον αυτής της καχυποψίας, λίγα περιστατικά θρόμβωσης.

Ο Κλεμάν Μπον ευχήθηκε το εμβόλιο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και πάλι παίρνοντας το πράσινο φως των επιστημόνων και υπενθύμισε ότι πολλά άλλα εμβόλια βρίσκονται σε χρήση και ότι το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της εκστρατείας εμβολιασμού».

Ο Κλεμάν Μπον διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραγάγει 2 έως 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα την καταστήσει πρώτη παραγωγό εμβολίων στον κόσμο μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 12:53

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!