ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μόσχα ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ

3026433
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, 20:29

Η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των αμερικανορωσικών σχέσεων. Αφορμή για το ψυχροπολεμικό επεισόδιο είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και η άποψη που εξέφρασε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «ένας φονιάς».

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση αμερικανορωσικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν» συμπλήρωσε η Ζαχάροβα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, 20:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!