Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις που μένουν εκτός επιδότησης πάγιων εξόδων

meikopoylos 455x250 1 455x250 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αδικαιολόγητη εξαίρεση χιλιάδων εμπορικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και πολλές εμπορικές επιχειρήσεις του Βόλου, από την επιδότηση για την κάλυψη πάγιων εξόδων.

KENT728X100 1

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κριτήριο υπαγωγής στο μέτρο σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης μη ρεαλιστικό δεδομένου ότι αυτές έχουν ατομικό και οικογενειακό χαρακτήρα ή απασχολούν προσωπικό μερικής απασχόλησης. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το 70% των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων και σε πανελλαδικό επίπεδο περίπου 130 χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις να μένουν εκτός του μέτρου στήριξης.

Όπως τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, η αγορά δεν αντέχει άλλο έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, τα lockdown, τους χαμηλούς τζίρους και τα εμπορεύματα να παραμένουν στοκαρισμένα. Ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό άμεση διορθωτική ρύθμιση ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν ίση και δίκαιη μεταχείριση τονίζοντας πως σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις, φορολογικές, ασφαλιστικές, προς το Δημόσιο και τους προμηθευτές, αυτές τρέχουν για όλες τις επιχειρήσεις χωρίς εξαιρέσεις.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!