ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Charalampous Company: Τα 10 χαρακτηριστικά του ιδανικού λογιστή για την εταιρεία σας!

53709952 1436440723159743 3064106948312956928 n 420x250 1

Η επιλογή του σωστού ανθρώπου για τα λογιστικά της μικρομεσαίας επιχείρησής σας είναι μια κρίσιμη απόφαση για την υγεία και την εξέλιξή της. Το σωστό άτομο για τη δουλειά μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη, ενώ το λάθος άτομο μπορεί να την εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό. Ιδιαίτερα αν η μικρή επιχείρησή σας είναι νεοσύστατη, χρειάζεται γερά θεμέλια προκειμένου να αναπτυχθεί με επιτυχία και να μπορέσει να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αλλά πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιος είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους;

Σε αυτό το άρθρο θα σας επισημάνουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις γνωστικές ικανότητες που πρέπει να διαθέτει ο ιδανικός λογιστής σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Όσο περισσότερα από αυτά αναγνωρίσετε σε έναν υποψήφιο λογιστή τόσο το καλύτερο! Πάμε!

1.Τεχνογνωσία

Πριν από τη συνεργασία, θα πρέπει να εντοπίσετε τις πραγματικές ανάγκες σας ώστε να ψάξετε για κάποιον που μπορεί να τις καλύψει άμεσα. Εάν χρειάζεστε κάποιον να κρατάει τα βιβλία σας ενημερωμένα και να υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την εμπειρία ενός λογιστή με νομικό υπόβαθρο ή εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων. Χρειάζεστε κάποιον με εμπειρία στον κλάδο σας ο οποίος θα είναι σε θέση να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές, όταν έρθει η ώρα.

2.Προσόντα

Εκτός από το να έχει την τυπική εκπαίδευση στον τομέα της λογιστικής, ο λογιστής σας πρέπει να είναι μέρος ενός λογιστικού σώματος, καθώς κάθε λογιστής πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αυτό που λέμε στην Ελλάδα «δικαίωμα υπογραφής». Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον υποψήφιο να σας επιδείξει πρόσφατα πιστοποιητικά από σεμινάρια ώστε να είστε σίγουροι ότι παραμένει ενήμερος με την τρέχουσα φορολογική νομοθεσία.

3.Καλή φήμη

Ένα εντυπωσιακό βιογραφικό δεν εγγυάται απαραίτητα την καλή ποιότητα των υπηρεσιών. Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις , ακόμη και να έρθετε σε επαφή με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για την εμπειρία τους με το λογιστή που σας ενδιαφέρει. Ήταν συνολικά ικανοποιημένοι με την απόδοσή του;

4.Συστάσεις γνωστών

Συχνά είναι καλό να ακούσετε την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας, αν συνεχώς μιλούν για ένα καταπληκτικό λογιστή που έκανε θαύματα με τις φορολογικές δηλώσεις και τους ισολογισμούς τους. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, εάν κανονίσετε μια συνάντηση για να μάθετε τί ισχύει από κοντά!

5.Προσωπικότητα

Ακριβώς όπως και με την πρόσληψη ενός υπαλλήλου, έτσι και με την πρόσληψη ενός λογιστή η συνεργασία σας απαιτεί συχνή επικοινωνία. Θέλετε ο λογιστής σας να είναι ευχάριστη προσωπικότητα και να ταιριάζει με τη δική σας. Αν έχετε εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες δεν θα είστε σε θέση να συνεργαστείτε αποτελεσματικά. Γι αυτό κατά τη συνέντευξη ψάξτε για «σημάδια» που ενδεχομένως να σας χτυπάνε «καμπανάκια».

6.Το οικονομικό

Θα πρέπει να γνωρίζετε αν η εταιρεία λογιστών χρεώνει ανά ώρα ή μηνιαία, και αν αυτό το ποσό είναι ένα έξοδο που μπορείτε να εξυπηρετήσετε. Επίσης, συνήθως οι συμβουλευτικές επιχειρήσεις χρεώνουν επιπλεόν για επαγγελματικά ταξίδια, ειδικά αιτήματα και συνοδευτικές υπηρεσίες. Καλύτερα να είστε ενημερωμένοι σχετικά με όλες τις “κρυφές” χρεώσεις πριν αποφασίσετε να συνεργαστείτε.

7.Εμπειρία σε ελέγχους

Ο λογιστής σας πρέπει να έχει προηγούμενη εμπειρία από πρώτο χέρι στους ελέγχους της εφορίας ώστε να είναι δεδομένο ότι η εταιρεία σας είναι προετοιμασμένη ό,τι κι αν προσκύψει. Η πρόσληψη ενός “πρωτάρη” μπορεί να είναι πιο επιζήμια από το ποσό των κυρώσεων το οποίο θα μπορούσατε εύκολα να αποφύγετε εάν είχατε προσλάβει έναν «μάχιμο» επαγγελματία.

8.Μέγεθος λογιστικής εταιρείας

Η επιλογή μιας μεγάλης λογιστικής φίρμας μπορεί να φαίνεται πιο ασφαλής επιλογή, όμως υπάρχει η πιθανότητα η μικρή επιχείρησή σας να αγνοηθεί εκεί πέρα. Επίσης, τα μεγάλα λογιστικά γραφεία έχουν την τάση να αναθέτουν «μικρούς» πελάτες σε λιγότερο έμπειρους συνεργάτες και, όπως προαναφέρθηκε, η εμπειρία είναι ένα βασικό γνώρισμα του ιδανικού λογιστή.

9.Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Εάν η επιχείρησή σας μεγαλώνει μπορεί να χρειαστεί κάτι περισσότερο από έναν λογιστή για τήρηση βιβλίων και τις οικονομικές καταστάσεις. Έτσι, προκειμένου εταιρεία σας να αναπτυχθεί, είναι σημαντικό να περιβάλλεστε από πολύτιμους συνεργάτες. Η πρόσληψη ενός λογιστή με υπόβαθρο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή τα Οκονομικά θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τη σύνταξη της επιχειρηματικής στρατηγικής σας ή την παρακολούθηση της ρευστότητάς σας.

10.Υπέρμαχος της τεχνολογίας

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο χαρακτηριστικό, ο λογιστής σας να είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία. Πρέπει να «παίζει στα δάχτυλα» τα τελευταία πακέτα λογιστικής, ώστε να μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους υπαλλήλους σας να επιλέξετε την καλύτερη λύση και να γίνετε πιο παραγωγικοί. Επίσης, δεν θέλετε έναν λογιστή που κρατά τα βιβλία σας στο Excel, γι αυτό είναι σημαντικό να έχει γνώσεις των εργαλείων τεχνολογίας που αφορούν το επάγγελμά του.

Tο γραφείο μας ιδρύθηκε το 1952 με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, τόσο σε θέματα λογιστικά – φοροτεχνικά, όσο και σε θέματα παροχής οικονομικών συμβουλών και οργάνωσης επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Bασικός μας στόχος είναι η σωστή καθοδήγηση του επιχειρηματία σχετικά με την πορεία της επιχείρησης του και η άγρυπνη επίβλεψη του λογιστηρίου του. Στοχεύουμε στην δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών, που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στην φερεγγυότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στην υπευθυνότητα. Tο γραφείο διευθύνεται από τον κ. Μιλτιάδη Π. Χαραλάμπους.

error: Content is protected !!