ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας σε αθλητές της παραλίας ζητά από το Λιμεναρχείο ο Συλ. Δρομέων Υγείας

voloshalf19 27

Διευκρίνιση για την χρήση μάσκας κατά την άσκηση, και για το αν η παραλία Βόλου προσφέρεται για σωματική άσκηση ζητούν με επιστολή τους στο Λιμεναρχείο Βόλου τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, ύστερα από περιστατικά που έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 300 ευρώ.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η επιστολή:

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί σύγχυση σε αθλητές και αθλούμενους σχετικά με το αν η παραλία Βόλου είναι χώρος που προσφέρεται για άσκηση, καθώς και για το αν κατά την άσκηση οι αθλητές/αθλούμενοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας. Αιτία για τη σύγχυση είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αθλητές και επικυρώθηκαν με αιτιολόγηση όπως «Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τις οποίες επικαλείται ο ενιστάμενος αφορούν εξαίρεση από τη χρήση μάσκας αθλητών/αθλούμενων κατά τη διάρκεια της άσκησης σε αθλητικές εγκαταστάσεις (για όσες επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η λειτουργία τους για συγκεκριμένα αθλήματα)».

Κατόπιν της σύγχυσης, κάποιοι αθλητές αποφεύγουν την άσκηση στην παραλία Βόλου και επιλέγουν περιοχές με κίνηση οχημάτων. Επίσης πολλοί αθλητές λόγω φόβου ή σύγχυσης φοράνε μάσκα, κάτι που είναι επικίνδυνο.

Επισημαίνουμε ότι η εξαίρεση της χρήσης μάσκας κατά την άσκηση, έχει προβλεφθεί παγκοσμίως για σοβαρότατους λόγους και δεν είναι «χάρη». Κάθε αθλητής κατά την άσκηση χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο, και για αυτό προβλέπεται η εξαίρεση. Καθώς θα είναι κρίμα αν έστω και ένας αθλητής λόγω της σύγχυσης αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τέτοιο λόγο, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε, με απάντηση στην επιστολή μας, και με δημόσια ανακοίνωση, ότι οι αθλητές/αθλούμενοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας κατά την άσκηση. Επίσης καθώς υπάρχει σύγχυση και για το αν η παραλία Βόλου είναι χώρος που προσφέρεται για άσκηση, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε και αυτό.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!